Angol foci

Újabb kirúgása után visszavonul az angol futball nagy öregje?

  • varin

Harry Redknapp távozott Birminghamből és elmondta, lehet, hogy ennyi volt számára az edzősködés.

Hiába a tengernyi új igazolás, rendkívül gyengén kezdte a 2017/18-as szezont a Birmingham City. A tavaly megmenekülő gárda nyolc meccsen mindössze 4 pontot gyűjtött, így nem csoda, hogy csakhamar megköszönték Harry Redknapp munkáját.

A veterán trénernek a City volt Angliában a nyolcadik klubcsapata, ám mindössze 14 mérkőzésen át ülhetett a kispadon április közepétől szeptemberig. Mint azt a korábban igen nagy botrányba keveredő 70 éves szakember elmondta, könnyen lehet, hogy számára ennyi volt az edzősködés.

"Öreg vagyok én már ehhez" - Fotó: The Sun

"Rendkívül csalódott vagyok, de el kell mondjam ,nagyon nehéz dolgom volt amiatt, mert az utolsó hetekben igazoltunk 14 játékost. Alig volt időm felkészülni velük és megismerni őket. Nem szeretném a kifogásokat keresni, de a mai vereségünk alkalmával is hiányzott az a három támadó, akik talán a csapat legjobb játékosai.

Sok időt vesz igénybe egy csapat felépítése, nem egy hetet. Nem kaptam meg a megfelelő játékosokat a szezon előtt, csak a bajnoki rajt kezdetére. Abban viszont továbbra is biztos vagyok, hogy ideális körülmények között, legrosszabb esetében két év múlva ez a csapat feljutott volna" - mondta Redknapp, aki hozzátette, nem biztos, hogy folytatja az edzősködést.

Redknapp mellett még távozott másodedzője, Kevin Bond is, míg a csapat irányítását egyelőre Lee Carsley vette át, ám a hírek szerint Alan Pardew vagy Nigel Pearson lehet a hosszútávú befutó.

A hétvégi, Preston elleni vereséget követően a Birmingham City a Derby Countyhoz látogat, amely tavaly oda-vissza legyőzte a kék fehéreket. A     szerint ezúttal is a Kosok a favoritok.

   
Derby County Döntetlen Birmingham
1.70 3.50 4.25