Bajnokok Ligája

Csontzenétől lehet hangos a sevillai este - tipp a BL-rangadóra

A Sevilla számára az életben maradás, a hollandoknak pedig a továbbjutás a tét szerda este.

Utolsó utáni szalmaszálba kapaszkodna a Sevilla, amely a PSV gárdáját fogadja hazai pályán. Amennyiben az Arsenal is hozza a kötelezőt a Lens ellen és az andalúzok is nyernek, az utolsó kört három darab 5 pontos csapat kezdené meg, a továbbjutott Arsenal mellett. Csoda, hogy igazi csontzene-fesztivál várható a Sánchez Pizjuánban?

A tét ugyanakkor a hollandok számára is hatalmas, hiszen abban az esetben, ha nyernek Hispániában, miközben az angolok is a franciák ellen, az utolsó kör eredményétől függetlenül továbbjut a csapat. Tehetik egyébként mindezt úgy az eindhoveniek, hogy 4 meccs után 4-7-es gólkülönbséggel állnak, csak úgy, mint a 2 egységes Sevilla.

Az előjelek persze egyértelmű, melyik csapatnak kedveznek, hiszen a Sevilla szezonja már az első pillanattól romokban hever, köszönhetően a rendkívül problémás anyagi helyzetnek. Ezt a pályán is viszontláthatjuk, hiszen a BL-ben is nyeretlen gárda szeptember 26-a óta csak a sokadik ligás Quintanart tudta legyőzni tétmeccsen.

Bár komoly kiesési problémái aligha lesznek Diego Alonso fiainak, a rengeteg döntetlen joggal bosszanthatja a csapatot, ráadásul a Villarreal elleni bajnokira hétvégén majd Sergio Ramos és Jesus Navas nélkül kell kiállnia a piros-fehéreknek.

Mondhatnánk, hogy ezek után a fenének se hiányzik most a BL Sevillában, de valójában miért is ne vennék komolyan?! A bajnokságban nem vár rájuk sikerélmény, ha pedig valahogyan sikerülne megcsípni legalább a 3. helyet, akár még a szokásos EL-menetelés is összejöhetne.

A PSV-nél azonban tényleg van ok az optimizmusra, hiszen rég nem látott siker kapujában a hollandok. A csoportból való továbbjutás a 2015/16-os szezon óta nem sikerült, ráadásul a holland pontvadászatot is fölényesen vezetik Peter Bosz legényei. Bár Sevillában underdog az Eindhoven, alakulhat úgy a helyzet, hogy a döntetlen kiváló számára, hiszen ha az Arsenal nyer, akkor biztos csoportelső, így egy nem túl motivált angol gárda érkezhet az utolsó fordulóban Hollandiába.

A tét tehát nem kicsi, a  mérkőzés játékvezetője pedig az a Davide Massa lesz, aki idén négyszer dirigált nemzetközi találkozón, összesen 25 lappal. Legutóbb a Rangers-Sparta meccsen nem kevesebb, mint 8 sárgáig jutott, de a Serie A-ban is jó átlaggal bír.

A tét adott, a csapatok adottak, az odavágón pedig épp egy másik olasz sporttárs közreműködésével, Daniele Orsatóval lett 5 sárga lap. Ezt szerintünk most meg is ugorják a felek.

 


✅ Tipp #1: 4.75 sárga lap felett @1.88
 

✅ Tipp #2: PSV 2.0 sárga lap felett @1.60
 

✅ Tipp #3: Kiállítás - Igen @5.62

 

Fogadási határidő: november 29. 21:00