EURO 2024

Álomsorsolás vagy halálcsoport? - íme a lehetséges forgatókönyvek

Furcsa, de a magyar válogatott nem járt igazán jól azzal, hogy megnyerte a csoportját.

Véget értek az Európa-bajnoki selejtezők, az pedig már vasárnap este, a többi csoport alakulásától függetlenül eldőlt, hogy a magyar válogatott a 2. kalapból várja majd a december 2-ai sorsolást. Kedd estére azonban szinte teljes lett a létszám, a pótselejtezős csapatokat leszámítva már tudjuk, kiket kaphatunk a németországi kontinensviadalon, így nyugodtan kiválogathatunk egy álomsorsolást, de azt is megnézhetjük, milyen húzást lenne jó elkerülni.

Az első hatosban igazi nagyágyúk vannak, hiszen a világbajnok franciák mellett például a rendező Németország vagy Spanyolország is itt található. Nehéz lenne legjobb és legrosszabb kimenetelt kiválasztani, de talán a franciák jelenleg a legerősebbek ebből a szextettből, míg a portugálok vagy a belgák a legkevésbé acélosak.

 

 

Ha viszont megnézzük a következő hatosokat, már korántsem egyértelmű az erősorrend, olyan nagyon sima csoportot nem is tudunk összeállítani.

Ugyanis a kalapokat látva kijelenthetjük, nem biztos, hogy annyira jól jártunk azzal, hogy a 2. kalapba kerültünk és nem a 3-ba.

A harmadik kalaposok közül igencsak kimagaslanak a hollandok és mögöttük a horvátok, míg a legszerényebb csapat talán a szlovén lehet, de a szlovákok ellen is talán mi lennénk az esélyesebbek.

Nagy a probléma viszont a 4. kalappal, hiszen innen jöhet 3 nagyon problémás csapat és elvileg 3 nagyon könnyű is. Bár a szerbeket oda-vissza legyőztük a selejtezők során, azért lebecsülni őket felesleges, míg a svájciak és a címvédő olaszok azért jobbak, mint a magyar válogatott.

A pótselejtezős csapatoktól olyan nagyon félnünk nem kell, bár Wales, Lengyelország vagy Ukrajna azért nem lenne jó rivális, viszont ha a legjobb forgatókönyvet nézzük, egy Észtország, Georgia vagy Kazahsztán azért bőven verhető ellenfél.

 

Álomsorsolás: Belgium/Portugália - Magyarország - Szlovénia - Észtország

 

Halálcsoport: Franciaország - Magyarország - Hollandia - Olaszország