Bajnokok Ligája

Ezt az oddsot nagyon benézte az iroda a Lipcse meccsén

  • gb1

Willi Orbán csatlakozott a kényszerpihenőt töltő Gulácsi mellé, de a Bikák így is favoritként utaznak Svájcba.

Az RB Leipzignek nem volt szerencséje a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolásakor, ugyanis kifogta a címvédő Man. Cityt, amely tavaly 8-1-es összesítéssel ütötte ki a nyolcaddöntőben. Ennek ellenére a G-jelű négyes nem tűnik megoldhatatlan feladatnak, ugyanis Orbánék még a szerb Crvena Zvezda és a Young Boys csapatait kapták, amelyek ellen egyaránt komoly favoritnak számítanak. Az idei BL-kaland Svájcban kezdődik, a "V"-re kiszabott szorzó pedig ütemesen zuhan, egyes bukiknál már három tizedet esett.

 

Csapathírek

Ahogy mondani szoktuk, ez nem a véletlen műve, a fogadók ebben a szezonban is szívesen ülnek fel a lipcsei vonatra. Marco Rose legénysége rászolgált a bizalomra, hiszen az első tétmeccsen 3-0-ra verte a Bayern Münchent, ezzel megkaparintva a Szuperkupát. A bajnoki rajt már nem sikerült ilyen fényesen, de egy piszok erős Leverkusen ellen maradtak alul 3-2-re úgy, hogy a meccs végig nyitott maradt. Ezt hamar kiheverték Xavi Simonsék, akik ezután zsinórban hoztak három győzelmet, eközben 11 gólt vágva, ezzel a harmadik helyre katapultálva a tabellán.

Új csillag is születőben van, a 20 éves Xavi Simon négy meccsen három gólnál és négy gólpassznál jár, és aligha szándékozik lassítani.

A technikás szélső ugyan csak kölcsönben van a PSG-től, de olyan nagy utódok nyomdokába léphet Lipcsében, mint Szoboszlai Dominik, Christopher Nkunku, Dayot Upamecano, Dani Olmo vagy a világ legdrágább védőjévé vált Josko Gvardiol. A tudása megvan hozzá, ez már látszik, és Rose mester bizalmát is élvezi, így természetesen kedden is a kezdőbe várhatjuk.

A vendégeknél ugyanakkor van pár kihagyó, ahogy említettük, Gulácsi mellé csatlakozott sajnos a csehek ellen hosszú hetekre lerobbanó Orbán, de Olmo, Haidara és Bitshiabu sem játszhat, Klostermann és Raum pedig kérdéses a védelemből. A svájci oldalt edző Raphael Wicky számára az a luxushelyzet állt elő, hogy egy játékost sem kell nélkülöznie.

 

Mire érdemes fogadni?

A Lipcse idén is sötét lóként vág neki a BL-nek, ahol már korábban is ért el komoly sikereket, de a végső győzelem továbbra is csak álom. A siker - még ha sokaknak nem is tetszik - szinte kódolva van, a BL-győzelem egy napon eljön majd, látva a csapat felemelkedését és a Red Bull lenyűgöző játékosfigyelő, illetve cserélő rendszerét.

Visszakanyarodva a jelenhez, az érték kezd kifogyni a vészesen eső vendég oddsból, ennek ellenére továbbra is inkább a "V" felé érdemes keresgélni kimenetel szempontból. Ugyan a Young Boys is remek formában van, de itt ez más kávéház, hiába a hazai pálya előnye. A kínálatot böngészve egy játékos speckó tippen akadt meg a szemünk, mégpedig a korábban dicsért Xavi Simonsszal kapcsolatban. Ennek zöldüléséhez két pontos kapura lövés kéne a 20 éves holland sztárpalántától, míg egy góljára 3.33-szoros szorzón fogadhatunk.

 

Tipp: Xavi Simons kaput eltaláló lövései 1.5 felett @2.75