Bundesliga

Rég nem láttunk ekkora oddsot otthon a Bayernre

A bukmékerek is kezdik elengedni a címvédő kezét, a Lipcse ellen pedig akár újabb zakó is következhet Mülleréknek.

2024-ben komoly lejtmenetbe került a Bundesliga-címvédő Bayern München. Amint a fenti kép is mutatja, ha csak a naptári évben lejátszott bajnokikat nézzük, akkor csak a tízedik helyet foglalná el a Tuchel-csapat, amely látszólag nem indította rosszul az évet. Aki viszont követi a csapatot láthatta, hogy a győzelmek is kín keservesen jöttek, majd elfogyott a szerencse és olyan történt, ami az utóbbi kilenc évben egyszer sem. Müllerék ugyanis zsinórban három vereségről érkeznek a szombati rangadóra, amelyen az utóbbi években mumussá vált Lipcse ellen kéne megtörni a rossz szériát.

A Leverkusen elleni 3-0-nál azt gondolhatták a müncheniek, hogy már nem lehet rosszabb, aztán a 22. körben szégyenszemre a Bochum otthonában is alulmaradtak. Az aktuális fordulót így nyolc pontos lemaradásban kezdték, ráadásul a bukdácsolás miatt a vezetőség és Thomas Tuchel közös megegyezéssel búcsút intett. A válás elvileg a szezon végén lesz esedékes, de újabb negatív eredmények esetén senkit nem lepne meg, ha még korábban lapátra kerülne a korábban a Chelsea-vel BL-t nyerő szakember.

A lelketlen, ötlettelen játék mindenképp Tuchel számlájára írható, bár kétség kívül a csapat sem elég éhes jelenleg. Ez persze némileg érthető, zsinórban 11 bajnoki cím után - közbe is többször rezgett a léc - a motiváció aligha lehet az egekben, bár a BL-ben is megégett a Lazio ellen a csapat, azt már nem lehet erre sem fogni.

Sokan figyelmen kívül hagyják, hogy mekkora sérülthullám is sújtja a bajorokat, ez pedig tovább romlott. A januári szerzemény,  Boey, valamint Coman, Gnabry, Laimer, Mazraoui és Sarr is sérültek, de Pavlovic és Davies sem 100 százalékos. Tetézi a bajt, hogy az utóbbi időben hajmeresztő dolgokat csináló Upamecano eltiltott, így vélhetően Kimmichnek kell majd visszább lépni a védősorba. A vendégeknél mondhatni helyre állt a világ rendje, hiszen Gulácsi és a csapatkapitány Orbán is a kezdőben vannak, a kihagyók listáján pedig csak Klostermannt találjuk.

[4222023] 2024-02-24 18:30:00 Bayern München - RB Leipzigx

A Lipcse is nehéz időszakon van túl, hiszen a legutóbbi, Gladbach elleni győzelem mindössze a második volt az utóbbi hét bajnokin. A BL-helyekre hajtó Rose-legénységnek minden pontért vért kell izzadnia jelenleg, de a Bayern ellen akad bőven jó előjelből. A szezon nyitányakor a Szuperkupa-döntőben 3-0-ra simázták a rekordbajnokot, a Bundesliga őszi körében pedig 2-0-ra is vezettek, bár akkor végül be kellett érniük egy ponttal.
 

Mire érdemes fogadni?
 

Nos, tehát mindezeket olvasva érthető, hogy a "H" miért kapott 1.70 körüli szorzót, ilyenre pedig a legritkább esetekben volt példa az utóbbi évtizedben. A bajorok 32 éve szenvedtek utoljára négy vereséget zsinórban, de talán még aggasztóbb, hogy 22 kör után minimum nyolc pont hátrányt még egyszer sem tudtak ledolgozni az üldözők a liga történelmében.

Ne felejtsük, a Lipcse tavaly is nyerni tudott az Allianzban, pedig akkor lényegesen nagyobb volt a tét, a hangulat pedig felfokozottabb volt a bőrnadrágosoknál. Egy ötletünk már a hét elején volt a meccsre, amelynek oddsa némileg esett, de továbbra is kitartunk mellette, hiszen csak kétgólos, vagy nagyobb Bayern-győzelemnél úszna el teljesen.


✅ Tipp #1: RB Leipzig +0.75 @1.99

Fogadási határidő: február 24. 18:30

[4222023] 2024-02-24 18:30:00 Bayern München - RB Leipzigx;