Bundesliga

Sorsdöntő meccs lehet a Leipzig-Leverkusen

Az idény során még nem talált legyőzőre a Bayer, viszont tavaly megégett a Bikák vendégeként.

Immár hivatalosan is megkezdődik a "tavaszi idény" a Bundesligában, a 18. körben pedig a Lipcse-Leverkusen összecsapás emelkedik ki. Az első fordulóban a Bayer megadta rögtön az alaphangulatot, miután 3-2-re győzte le a Bikákat, idegenben viszont még nehezebb dolga lehet. Érdekesség, hogy a bukik Gulácsiékat hozták ki enyhe esélyesnek, mi pedig ezt próbáljuk kihasználni.

Csapathírek

Sok okunk ugyanis nincs azt feltételezni, hogy a hazai csapat mind a három pontot bezsebeli majd. Ugyan a szezon során csak egyszer kapott ki a Lipcse hazai környezetben, ez pont egy hete történt, mégpedig a Frankfurt ellen. A meccs képét és az xG-t (3.07-0.81) elnézve azért máshogy is alakulhatott volna az 1-0-ra elveszített bajnoki, de a focit ugyebár gólra játsszák. Kétszer aligha maradnak gól nélkül Opendáék, ráadásul a vendégeknél fontos kihagyók is lesznek.

Odilon Kossounou, Edmond Tapsoba és Amine Adli mind az Afrika Kupán vitézkednek, Boniface pedig sérülés miatt marad ki, felépülés csak áprilisra várható. Mellettük még Arthur nem bevethető, aki izomproblémákkal küszködik. A Lipcsénél a csapatkapitány, Willi Orbán már a visszatérés küszöbén áll, remélhetőleg heteken belül újra 100 százalékos lesz. Az RB-ből Haidara repült el, aki Mali nemzeti együttesét képviseli a kontinenstornán. 

A Leverkusen az előző kanyarban már úgy volt, hogy pontokat veszít, de a 94. percben csak sikerült bevinnie a győzelmet érő gólt az Augsburg ellen. Az a meccs óriási önbizalmi többletet adhatott, hiszen úgy nyerni könnyű, hogy nagyon megy a játék, viszont szenvedve is elhozni a három pontot, na ez különbözteti meg a bajnokokat a többiektől.

A gyógyszergyáriak így a bajnokság felénél 45 ponttal, veretlenül állnak az élen, a Bundesliga történelme során ennél csak három idényben jegyzett többet az első - mindhárom Guardiola Bayernje volt.

 

Mire érdemes fogadni?

A Leipzig 2018 óta nem kapott ki zsinórban két hazai bajnokin, tehát akár egy rendkívül hosszú sorozat is megszakadhat szombaton. A másik oldalon a Kusen pedig minden sorozatot figyelembe véve sorozatban 13 idegenbeli meccsen nem talált legyőzőre. Ezek és az előzetes infók alapján talán egy gólváltásos remi lehet a legreálisabb eredmény és mivel nem gondoljuk, hogy most törik meg a Bayer veretlensége, így az X2-vel kombinálva játsszuk meg a gólszámot.


✅ Tipp #1: X2 + 2.5 gól fölött @2.65

Tipp #2: X2 + 1.5 gól fölött @1.80

Fogadási határidő: január 20. 18:30