Angol Ligakupa

Milyen formában tér vissza a Newcastle? Két tippet hozunk a ligakupa meccsére

  • Cipolla

Élvonalbeli csapatok randevúznak a Ligakupában, pihentetésre azonban nem kell számítanunk.

A Milton-Leicester találkozó mellett, most a Newcastle és a Bournemouth összecsapását vesszük górcső alá, ahol a legnagyobb kérdés, hogy melyik csapatnak hogyan sikerült az egy hónapos szünet utáni visszatérés. Gyakorlatilag épphogy lefújták a vb-döntőt, az angoloknál mától beindul a nagyüzem, így a visszarázódás már hetekkel ezelőtt elkezdődött a kisebb kluboknál. A bukmékereknél egyértelműen a Szarkáknak áll ez a találkozó, 1.45 körül mérik a hazai sikert.

4062031

Az angol ősz egyik legpozitívabb eredménysorát a Newcastle hozta le, Eddie Howe csapata a harmadik helyen áll a Premier League-ben, úgy hogy mindössze egyetlen vereséget szedett össze csapata. Az októberi forma azonban nagy kérdés, hogy milyen mértékben folytatható, miután az egy hónapos pauzában azért sok minden történt. A két angol válogatott Kieran Trippier és Nick Pope a vb-ről visszatérve már bevethető állapotban vannak, a menedzser úgy fogalmazott, hogy már a Rayo Vallecano ellen megnyert 2-1-es felkészülési találkozón is "nagyon szerettek volna játszani". Callum Wilson és Bruno Guimaraes is megjárta Katart, viszont ők könnyen lehet, hogy még nem vállalják a játékot kedden. A meccs előtti sajtótájékoztatón azt is kifejtette a menedzser, hogy mennyire komolyan fogja venni a keddi találkozót az együttese.

Megpróbálunk ennek a mérkőzésnek ugyanolyan jelentőséget tulajdonítani, mint egy Premier League-ütközetnek. Számunkra az is, mert ez egy esély a továbbjutásra egy nagyon fontos versenyben. Így állunk hozzá a mérkőzéshez.

Ezek alapján nem kérdés, hogy a legjobb 11-ét küldi pályára Howe, a nagyobb probléma, hogy tele van kérdéssel a keret. Már említettük a vb-ről visszatérteket, de a csapat egyik legfontosabb láncszeme Alexander Isak játékára sincs sok esély, míg kérdéses Allan Saint-Maximin pályára lépése is, viszont nála azért biztató hírek érkeztek az esetleges pályára lépésével kapcsolatban.

A Bournemouth is hasonló cipőben járhat, miután még hat nap van a Boxing Dayig, így nyugodtan pályára küldhet egy erős kezdőt Gary O'Neil. A csapat legfőbb célja a bent maradás, de a 4-1-es siker az Everton ellen a Ligakupában megmutatja, hogy képes lehet akár a kupában is meglepetésre a PL-újonc. Egyelőre 3 ponttal áll vonal felett a társaság, tehát hosszú tavaszra készülhetnek a Cseresznyék.

Megerősítette a sajtótájékoztatón, hogy visszatért Lloyd Kelly, aki már a kerettel készül és bevethető akár kedden is. Chris Mepham és Kieffer Moore is jó állapotban tért vissza a vb-ről, így akár ők is pályára léphetnek, így csak Neto és David Brooks marad ki biztosan. Egy kisebb betegséghullám futott végig a csapaton az elmúlt hetekben, de komoly nyoma már aligha van, erős kezdővel számol O'Neil is.

Mire fogadjunk?

Nehéz meccs ez fogadás szempontjából, miután kicsit a sötétben tapogatózunk. A hazaiak két felkészülési meccset is nyertek, a Bournemouth ezzel szemben egyet sem játszott az elmúlt 30 napban. Szeptember közepén a PL-ben randevúztak a felek, az a meccs 1-1-gyel zárult, most is egyértelműen a hazaiak az esélyesek, de egy iksz akár benne is lehet ebben a 90 percben.

A legjobb tippünk, hogy a labda legalább 61%-ban lesz a hazai gárdánál. Irányíthatják a találkozót Eddie Howe-ék, aztán, hogy hány gól jön ki a zsákból az nekünk már lényegtelen a fogadásunk szempontjából. Ősszel egyébként 72%-ban volt a labda náluk, de az újoncra jellemző idegenben, hogy nagyon ritkán jut 40% fölé labdabirtoklást tekintve. A másik tippünk a vendégek szögletszámára vonatkozik, ott pedig a 3.5-ös határon vesszük ki az undert. Egyértelműen hazai irányításra számítunk, így négy szögletet nem látunk vendégoldalon, pláne a szeptemberi 1 darab után.

{"headTitle":"Newcastle - Bournemouth","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-12-20 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Labdabirtoklás: Csapat 1: 60.5% felett","odds":"1.60","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Csapat 2: 3.5 szöglet alatt","odds":"1.58","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[4062031] 2022-12-20 20:45:00 Newcastle United - AFC Bournemouthx;