Championship

Következik a meccs, amely 12-szer többet ér, mint a BL-döntő

  • varin

Közel negyed évszázada várják a feljutást a Nottinghamnél, a csapat pedig elvileg favorit is a Wembley-ben.

Évek óta szokás úgy hivatkozni a Championship döntőjére, mint arra a focimeccsre, amely a legfontosabb és amelyen a legtöbb pénz múlik. Ezt az a statisztika is alátámasztja, hogy például a Bajnokok Ligája győztese 17.5 millió dollárral gazdagszik, míg amelyik gárda nyeri vasárnap a Wembley-ben rendezendő finálét, egy szezon alatt körülbelül 200 millió dollárral jár jobban, mint a vesztes. De vajon a Huddersfield Town vagy a Nottingham Forest lesz a befutó?

3873124

A Forest dicsőséges éveire talán már csak a legidősebb szurkolóik emlékezhetnek jól, hiszen egy egyszeres bajnokcsapatról és kétszeres BEK-győztes gárdáról beszélünk. A Vörösök immáron a visszajutásra is közel negyed évszázada szomjaznak, így nem túlzás kijelenteni, hogy a BEK-döntők óta az egyik legfontosabb 90 perc vár a Forestre.

A Huddersfield Townnál is volt sikerkorszak, igaz, ez még a '20-as években, egy évszázaddal ezelőtt, ugyanakkor a Terrierek számára egyáltalán nem ismeretlen a Premier League levegője, hiszen a 17/18 és a 18/19-es szezont is a legjobbak között töltötte a Town, igaz, a kieséshez végül a PL történetének egyik leggyengébb teljesítménye (16 pont) fűződött három évvel ezelőtt.

Steve Cooper szeptember végén vette át a csapatot, amikor is a Forest az utolsó(!) helyen állt a Championshipben. Ezt követően 44 meccséből 26-ot megnyert a Nottingham.

A váratlanabb eredményt talán a Nottingham produkálta, ugyanakkor a Huddersfield formája parádés, az utolsó kilenc meccséből hetet is behúzott Carlos Corberan gárdája. Ennek ellenére viszont a meccs favoritja a bukiknál a Forest, amit maximum az indokolhat, hogy a Vörösök vették több sikerrel a két csapat egymás elleni meccseit, illetve Steve Cooper legényei játszották a nehezebb elődöntőt is.

Ami a hiányzókat illeti, Matty Pearson idén a meccsek többségén pályára lépett a Huddersfieldnél, így ő hiányozhat a védelemből, ha pedig Oliver Turton sem épül fel, lehetnek gondjai Corberánnak a hátvédsor összetételével. A Forestnél az egyik legjobb gólvágó, Lewis Grabban nem játszhat, igaz, ő már gyakorlatilag február eleje óta folyamatosan sérüléssel bajlódik, így hiányát már megszokták a Vörösök.

A favorit oddsok ellenére mi azt mondanánk, hogy a kisebb nyomás a Nottinghamen van, viszont a forma mindkét oldalon egészen parádés. Nehéz lenne favoritot találni, de nem is érezzük, hogy az 1x2-es szorzókban lenne érték. Kicsit megfoghatatlan meccs, ahol mi amolyan sablontippként underezünk, hiszen a két csapat utolsó öt meccséből négyszer nem esett három gól, ráadásul mindkét csapatnál a védelem az erősebb csapatrész.

{"headTitle":"Huddersfield-Nottingham","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-05-29 17:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2,25 gól alatt","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3873124] 2022-05-29 17:30:00 Huddersfield Town - Nottingham Forestx;