Angol foci

Kezdődik a rájátszás Angliában, íme a tippjeink!

A következő napokban eldől, melyik csapat lesz a Premier League 20. résztvevője jövőre.

Négy csapat részvételével kezdődik meg szombaton a Championship rájátszása, a Fulham, a Sheffield Wednesday, a Huddersfield és a Reading célja is ugyanaz: feljutni a Premier League-be. Az oda-visszavágós elődöntőket követően május 29-én a Wembley-ben dől el, melyik gárda csatlakozik a Newcastle és a Brighton mellé. A papírforma szerint Fulham-Sheffield Wednesday fináléra kerül sor.

Melyik csapatok jutnak tovább?
Fulham: 1.53 Reading: 2.50
Huddersfield: 2.10 Sheffield Wednesday: 1.72

A két párharc közül a Fulham-Reading tűnik első ránézésre patinásabbnak, hiszen a harmadik helyezett csap össze a rájátszás favoritjával. Ráadásul a formákra sem lehet különösebb panasz, a Reading az utolsó kilenc meccséből hetet megnyert, míg a Fulham hat meccsen 16 ponttal zárta a szezont. Gera Zoltán egykori csapata óriási menetelésbe kezdett az év végén, a tavasz során alig-alig ismerték meg a vereség ízét, így nem csoda, hogy a bukiknál a Falusiak a favoritok. A Fulham egyébként igencsak jól összerakott csapat, Szlavisa Jokanovics fiai nagyon egységesek és bár nincs kifejezett sztárjátékosuk, a gárdáról mindent elmond, hogy idén nyolc futballista szerzett legalább öt gólt.

A londoniak egyébként idén rendesen kiosztották a Readinget, decemberben a Craven Cottage-en 5-0 lett az eredmény. Mindezek fényében mi meglepődnénk, végül nem a Fulham kvalifikálna magát a Wembley-be erről az ágról.

Közel fél évszázad után juthat vissza a legjobbak közé a Huddersfield Town, amely csapat rég nem látott magasságokban szárnyalt az idei szezonban. Na, és nem csak ezért lóg ki a Huddersfield kicsit a négyesből, hanem azért is, mert messze a Terrierek keretének értéke a legalacsonyabb, mindössze 24,55 millió euró a Transfermarkt szerint. David Wagner gárdája nélkülözi is a sztárokat, ráadásul a szezonzárás is aggasztóan sikerült számukra. A Town az utolsó 14 meccsén csupán 17 pontot szerzett és a gólokat is szép számmal kapták Kachungáék.

A Huddersfield ellenfele az a Sheffield Wednesday lesz, amely áprilisban hét bajnokiból hatot is megnyert, ráadásul a gárda védelme hihetetlenül stabilan teljesített. A Sheffield mellett szól az is, hogy az utolsó hét meccsen 5-2-0 a mérlegük a Huddersfield ellen úgy, hogy mindössze két gólt kaptak a Baglyok.

Komoly meglepetés lenne, ha akár a Fulham, akár a Sheffield elvérezne egy oda-visszavágós párharcban, ám a Championship playoffja mindig pattanásig feszült és hihetetlen izgalmakat tartogat. Mi a fenti duó továbbjutására fogadunk 2.64-szeres szorzóért, és mindenkit arra csábítunk, hogy nézze meg mind az öt találkozót, a tét ugyanis egészen elképesztően hatalmas: a Premier League.

Melyik csapat nyeri a playoffot?
Fulham 2.62
Sheffield Wednesday 3.50
Huddersfield 4.00
Reading 6.00
2017-05-13;48
2017-05-14;48
2017-05-16;48
2017-05-17;48