Angol foci

Hiába kiscsapatok, nagy derbi lesz hétfő este

Nehéz elképzelni, hogy ha a West Ham nem győzi le az újoncot, akkor Slaven Bilic maradhat a helyén.

   
West Ham United Döntetlen Huddersfield Town
1.90 3.35 3.90

Ha valaki azt mondja a szezont megelőzően, hogy a Premier League leggyengébb csapatának tartott Huddersfield három játéknapot követően veretlen, a nagy terveket szövögető West Ham United pedig nulla ponttal szerénykedik a liga utolsó helyén, alighanem megkérdőjelezzük a józanságát. A helyzet azonban 270 percet követően ez, így egyáltalán nem egyértelmű, hogy a két gárda hétfő esti derbijének melyik fél is vág neki favoritként.

Tagadhatatlanul óriási bajban van a West Ham, igaz, hogy még csak most játsszák majd első mérkőzésüket hazai pályán, de a tíz kapott gólt megmagyarázni egy Manchester United, Southampton, Newcastle trió után nem egyszerű. A horvát mester dolgát ráadásul sérülések nehezítik, az eltiltott, renitens Marko Arnautovic mellett Lanzini, Edmilson Fernandes és Andrew Ayew(?) sem léphet pályára, így örömre csupán a visszatérő Andy Carroll miatt lehet oka Bilicnek.

[2522782] 2017-09-11 21:00:00 West Ham United - Huddersfieldx

"A feladatom az, hogy javítsak a csapat teljesítményén. Nagyon gyengén kezdtünk, de a hétfői egy remek lehetőség, hogy magunkhoz térjünk és a helyes ösvényre lépjünk" - nyilatkozta az éppen ma 49 éves Bilic.

A hírek szerint, ha hétfő este is pont nélkül marad a WHU, akkor a tréner munkáját megköszönik, amit a legutóbbi pletykák szerint amúgy a horvát sem bánna. Annak ellenére ugyanis, hogy Joe Hart, Marko Arnautovic, Pablo Zabaleta és Chicharito személyében négy fontos játékos is érkezett, a hangulat mégsem túl rózsás és nem csak az eredmények miatt.

Biliccsel több játékosnak is megromlott a viszonya, Diafra Sakho is kérte, hogy engedjék őt el a Rennes-be, ám végül a Kalapácsosok vezetősége visszatáncolt az üzlettől. Emellett Bilic is mérgelődik, hiszen a bevásárlólista korántsem lett teljes, a kiszemeltek közül William Carvalho, Renato Sanches és Gregorz Krychowiak sem került Kelet-Londonba.

Fotó: Hammers Mad

A másik oldalon ezzel szemben minden rendben, David Wagner csapatának semmi félnivalója. Noha a Terriereknek viszonylag könnyebb ellenfeleik voltak eddig, a közvetlen riválisok ellen megszerzett pontok után a West Hamtől sincs félnivalójuk.

"Fogalmam sincs, hogy jókor találkozunk-e a West Hammel, de igazából nem is a mi dolgunk foglalkozni ellenfelünk sorsával. Mi a saját dolgainkkal törődünk és bízunk benne, hogy a kis Huddersfield Town tudja majd érvényesíteni akaratát a nagy West Ham United ellen" - vette le játékosai válláról a terhet Wagner.

Rendkívül nehezen tippelhető mérkőzés, a Town egyértelműen most találkozik a legjobb támadósorral, ráadásul a London Stadionban biztosan nagyon készülnek az idei első hazai bajnokira.

A nyomás azonban kétségtelenül a hazaiakon van, a Huddersfieldnél alighanem most azonnal aláfirkantanák az egy pontot. Nem nagyon tudunk megalapozott, jó tippet adni erre a mérkőzésre, de mindenképpen érdemes lesz megtekinteni.

Szerintetek hogyan végződik a PL-derbi, begyűjti végre első győzelmét a WHU vagy Bilic holnap már új állás után nézhet?

[2522782] 2017-09-11 21:00:00 West Ham United - Huddersfieldx;