Angol foci

Igazi roncsderbire fogadunk Angliában

  • varin

Hat meccs alatt még gólt sem lőttek a csapatok, így nem csoda, hogy teljesen háromesélyes a pénteki randevújuk.

Nehéz a Championshipben két annyira elkeserítő csapatot találni, mint amelyek összecsapnak egymással pénteken este. A Huddersfield Town és a Nottingham Forest csatája az előző idény és mostani kezdet miatt is egy igazi roncsderbinek tűnik.

{"headTitle":"Huddersfield-Nottingham","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-09-25 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Huddersfield","odds":"2.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.04","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"},{"eventTitle":"Nottingham","odds":"2.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"}]}

Igazságtalannak tűnhet persze ekézni egy olyan csapatot, amely tavaly a 7. helyen végzett, ám ha a Forest teljesítményét vizsgáljuk, azért nagyon csúnya dolgokat láthatunk. A Nottingham úgy végzett a 7. pozícióban és maradt le eggyel(!) rosszabb gólkülönbséggel a rájátszásról, hogy az utolsó hat mérkőzésén három pontot szerzett. A 46. fordulóban a már tét nélkül játszó Stoke négyet vert a City Groundon, amely végül a playoffról való lemaradást jelentette.

Nyugodtan nevezhetjük ezt követően csodának, hogy Sabri Lamouchi maradt a csapat élén, ám az igazán nagy erősítések elmaradtak, így a Nottingham idén sem szállhat harcba valószínűleg a PL-szereplésért.

A start ráadásul kiábrándító volt, előbb a QPR, majd a Cardiff verte 2-0-ra a piros-fehéreket, és talán nem légből kapott ötlet, hogy ha a Huddersfield vendégeként is gól nélkül maradnak, akkor a 48 éves szakvezető kezdheti frissíteni a CV-jét.

Ami a nemrég még a Premier League-ben vitézkedő Terriereket illeti, sokáig a kiesés réme is fenyegette Danny Cowley csapatát, ám a menekülés végül nem ért szerződéshosszabbítást, a Town edzőt váltott az idei évre. Ám a frissiben kinevezett Carlos Corberán túl nagy edzői rutinnal nem rendelkezik, noha évekig Marcelo Bielsa alatt tanulta a szakmát és az argentin mester tehetségesebbnek is tartja magánál a 37 éves spanyol trénert.

Könnyű dolga persze aligha lesz Corberánnak, hiszen a Nottinghamhez hasonlóan csak vereségek díszítik eddig a csapat eredménysorát. Ráadásul amíg a Forest "csak" a Barnsley ellen esett ki a Ligakupában, addig a Huddersfieldet a Rochdale csapta ki, jóllehet, a bajnokságban a Norwich és a Brentford kalapálta el őket, ami azért papírformának számít.

Adott tehát 540 játékperc, amely alatt egyetlen gólt sem tudtak szerezni a csapatok. Nem csoda ennek fényében, hogy már a 3 gól is 2.30-szoros pénzt fizet. Az elmúlt években viszont nem szűkölködtek a gólokkal, így mi most egy olyan "jut is, marad is" opciót néztünk ki, amellyel talán a legvalószínűbb végeredményeket fedjük le.

Sokat ugyan nem számít, de érdekesség, hogy az alábbi tippünk a két csapat utolsó tíz randevújából kilencszer is zöldült.

{"headTitle":"Huddersfield-Nottingham","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-09-25 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gólszál: 2-3","odds":"1.97","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"}]}
[3412967] 2020-09-25 20:45:00 Huddersfield Town - Nottingham Forestx;