Angol foci

Háromból háromszor borulhat a papírforma Angliában

  • varin

A 29-ei Championship Playoff-döntőn szerintünk inkább az esélytelenebb csapat diadalmaskodik majd.

Mindkét ágon igazi bombameglepetés született a Championship rájátszásában, így az általunk vizionált Sheffield-Fulham döntő helyett május 29-én a Huddersfield-Reading derbi dönt majd a harmadik PL-be feljutó sorsáról. A bukmékerek szerint ugyan a Town az esélyese a párharcnak, ám mi inkább a Readingre fogadnánk.

Így jutott tovább a Huddersfield a fináléba

Nemrég jelentették be ugyanis a kék-fehéreknél, hogy a Reading FC kínai többségi tulajdonba került, Dai Yongge és testvére, Dai Xiu Li kedden este megvásárolták a tulajdonrész 75%-át. A befektetők elárulták, szeretnének még jobb körülményeket teremteni a csapat számára, így várhatóan a keret felturbózása mellett az edzőközpontot is átépítik.

Ám hogy mennyire is nyúlnak majd a zsebükbe az ázsiaiak, az alighanem erőteljesen függ az év meccsétől is a Huddersfield ellen.

A Championship rájátszásának döntőjét egyébként a világ legfontosabb és legtöbbet érő meccsének tartják abból a szempontból, hogy a különböző televíziós jogdíjak és egyéb bevételeknek köszönhetően a győztes akár több száz millió fonttal lehet gazdagabb a feljutás utáni egy évben.

Nem egyszerű azonban jósolni a fináléra, hiszen mind a Huddersfield, mind pedig a Reading esélytelenebbként kvalifikálta magát a Wembley-ben játszandó döntőre úgy, hogy a Reading javára egy tizenegyes döntött a Fulham ellen, míg a Huddersfield egy öngólnak köszönhetően egyenlített a Hillsborough-ban, majd végül a büntetőpárharcban eggyel kevesebbszer hibáztak Wellsék.

A fogadóirodáknál egyébként a Huddersfield a favorit 1.72-es szorzóval, míg a Readinggel 2.10-szeres pénzt nyerhetünk. Idén a felek mindkét találkozója 1-0-s hazai sikerrel ért véget, az elmúlt évek eredményeiből pedig aligha lehet bármilyen tendenciát is leszűrni, hiszen a 2013 óta lejátszott 11 meccsből 4-3-4 a csapatok mérlege.

[2500296] 2017-05-29 16:00:00 Huddersfield - Readingx;