Serie A

Egészen őrületes lehet az idei Világítótorony Derbi!

  • varin

Amúgy ha nem láttátok a Robert Eggers féle Világítótorony című filmet, nézzétek meg!

A leadben említett dráma-horror az elmúlt évek egyik legjobb darabja, Robert Pattinson és Willem Dafoe is hatalmasat játszik benne, a rendezői székben pedig az a Robert Eggers ül, akit nem véletlenül tartanak korunk egyik legtehetségesebb rendezőjének. Komoly darab, nehezen emészthető, de zseniálisan mutatja be az emberi elme szétesését.

És bizony egy másik világítótorony, a genovai kapcsán is alighanem beszélhetünk horrorról és drámáról. Szombaton ugyanis Genova két csapata, a Genoa és a Sampdoria egy olyan hatpontos derbin esik egymásnak, amelyet ritkán láthattunk az elmúlt években. A cél ugyanis mindkét gárda számára a kiesés elkerülése.

3657350

Mint azt a csütörtöki összefoglaló cikkünkben is kiveséztük, a piros-kékek rettenetes helyzetben vannak. Ugyan a vonaltól csak 3 pont választja el Alexander Blessin csapatát, ráadásul 6 pontos rangadót nyertek múlt héten a Cagliari ellen, a helyzet így is szinte kilátástalan. Egyrészt a csapat 34 meccsen van túl, míg a két másik kiesőhelyen lévő gárda, a Salernitana és a Venezia csak 33-szor lépett gyepre, másrészt a Cagliari előtt nyerhető mérkőzés áll hétvégén a Verona ellen, harmadrészt pedig a csapat hátralévő találkozói így néznek ki: @Sampdoria, Juventus, @Napoli, Bologna.

A matekórának tehát vége Genovában, ami a "vendégeket" illeti, muszáj legyőzniük a Sampdoriát, amely 30 pontjával szintén nincs még biztonságban. Marco Giampaolo fiainak is nehéz a sorsolása (a Genoa után @Lazio, Fiorentina, @Inter), így könnyen lehet, hogy azzal a 0-1-3 ponttal tud csak többet hozzátenni idei szerepléséhez a Samp, amelyet szombaton begyűjt.

Mint tehát látható, ez egy élet-halál mérkőzés lesz, amelyet a Sampdoria nem bukhat el, a Genoának viszont muszáj megnyernie.

A pokoli hangulat garantált! - fotó: YouTube

"Nem vagyunk könnyű helyzetben, éppen ezért nem ünnepelhettük meg igazán a Cagliari legyőzését sem. Nagyon nehéz a sorsolásunk, de hogyan is lehetne könnyű egy ilyen bajnokságban? Motiváltak és elszántak vagyunk, alig várjuk a városi rangadót" - nyilatkozta a német mester.

Ugyanakkor az elmúlt években nem sok sikere volt a Genoának a Derby della Lanternákon, hiszen 2016 óta egyetlen bajnoki siker árválkodik a csapat neve mellett, ősszel például 3-1-re tudott nyerni a Doria a Luigi Ferrarisban.

Jobb (vagy kevésbé rossz) csapat jelenleg a Sampdoria, a forma viszont mindkét oldalon rettenetes. Csábító viszont, hogy a fogadóirodák közel azonos oddson kínálják a két csapat sikerét, ami még úgy is tetszetős, hogy a Sampnak nem tragikus a döntetlen.

Másik fogadásunk természetesen a lapokra érkezik, amelyből vastagon várhatunk mindkét oldalra. Ugyan ősszel 4 sárgát láttunk csupán, akkor a liga egyik legunderesebb sporija (Daniele Doveri) fújt, most viszont az inkább overes Fabio Maresca kapta a sípot, hogy rendet tegyen.

{"headTitle":"Sampdoria-Genoa","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-04-30 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Sampdoria +0","odds":"1.95","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"6.0 lap felett","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"2.25 gól alatt","odds":"1.97","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3657350] 2022-04-30 18:00:00 Sampdoria - Genoax;