Serie A

Tényleg lehetetlen jó tippet találni erre a meccsre?

  • varin

Bárhogyan is nézzük, az idei Derby della Lanterna elképesztően nehéz fogadási szempontból.

Az elmúlt évek Világítótorony derbijei, vagyis genovai városi rangadói rendre eltérő hangnemben zajlottak. Akadt, hogy mindkét csapat a kiesés ellen küzdött, volt rá precedens, hogy egyik sem, de a mostani helyzet sem egyedülálló, vagyis az, hogy igazán csak a piros-kékeknek kell a pont, a Sampnak pedig már teljesen mindegy. Pontleadás és hatalmas vagdalkozás várható?

{"headTitle":"Sampdoria-Genoa","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-07-22 21:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Sampdoria","odds":"2.52","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.32","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Genoa","odds":"2.98","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Mielőtt belemennénk ebbe a lehetőségbe, gyorsan említsük meg, hogy a mérkőzés játékvezetője a híresen kemény Marco Guida lesz, ám a 39 éves sípmester a szezon végére kicsit elfáradt. Hiába vezetett ugyanis olyan mérkőzéseket, ahol szinte kötelező lett volna a sok lap (Milan-Juve, Genoa-SPAL, Lecce-Fiorentina), mindössze 13 sárgát osztott ki, piros nélkül. Azért a 6.5-es line így sem véletlen.

Vessünk egy pillantást a tabellára is. A Samp tökéletesen a középmezőnyben található, se az EL-indulás, se a kiesés nem opció már számukra, míg a rivális gárda négy ponttal van a vonal és a Lecce felett, ráadásul a rivális újonc a gyakorlatilag már kiesett Bresciát fogadja, amely papíron egy sima kötelező győzelem. Mint az tehát látszik, kizárólag a "vendégeknek" fontos a siker, ám pontleadás és szívesség aligha várható.

Hiába volt az elmúlt években többször is csak az egyik csapat számára létfontosságú a mérkőzés, gyanús eredményeket nemigen találunk. 2016-ban például úgy nyert a Genoa 3-0-ra a Samp pályaválasztásával, hogy az majdnem a kékek kiesését jelentette.

Joggal feltételezzük tehát, hogy ingyenpontokat nem osztogatnak majd Quagliarelláék, ebben az esetben pedig nem csak a lap overben lehetne érték, hanem a hazaiak sikerében is.

A Samp ugyanis parádés formát fut július első napja óta, hiszen hat meccsből 15 pontot gyűjtöttek, Bergamóban pedig simán ki lehet kapni 2-0-ra. Az együttes önbizalmára jellemző, hogy hiába voltak 2-0-s hátrányban Parmában a hétvégén, a fordítás 30 perc alatt megérkezett.

A value tipp tehát a motiválatlanabb, tét nélkül játszó csapatra fogadni, míg a lapokat talán érdemesebb békében hagyni. Egyrészt a Genoa az utolsó öt meccsén mindössze nyolc lapot kapott, másrészt a Doriától sem várható 3-4 sárga. Ha viszont nem lesz városon belül szívesség, az egál oddsok nem reálisak.

{"headTitle":"Sampdoria-Genoa","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-07-22 21:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Sampdoria +0","odds":"1.79","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3135808] 2020-07-22 21:45:00 Sampdoria - Genoax;