NBA

Nem véletlenül underdog a Lakers

Az OKC felemelkedésére senki nem számított, pedig most már a bajnoki címre esélyes LAL ellen is favorit.

fotó: Twitter

Az idény egyik legnagyobb meglepetését az Oklahoma City Thunder okozza, amely Westbrook és Paul George eligazolása ellenére jelenleg úgy tűnik, biztosan ott lesz majd a playoffban. A csapat már kétszer meccselt a Lakersszel, még november közepén és ugyan mindkét alkalommal zakó lett a vége, most teljesen más a képlet. Egyrészt akkor is csak öt ponton belül maradt, másrészt jelenleg hiányzik a LAL alappillére, Anthony Davis.

{"headTitle":"Oklahoma City Thunder-Los Angeles Lakers","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-12 02:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"OKC","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Lakers","odds":"2.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Mondjuk pénteken nem úgy tűnt, mintha nagyon megéreznék a hiányát, hiszen a Mavericks ellen sima, 129-114-es győzelmet arattak a Los Angeles-iek. A Davis helyén kezdő Kyle Kuzma 26-ot szórt, de amúgy is látszott, hogy elég hosszú a pad ahhoz, hogy bárkit pótoljanak. LeBron James közben átvette az örökranglista negyedik helyét Michael Jordantől az értékesített mezőnykosarak tekintetében és további jó jel, hogy a szezon során eddig 4-0-val állnak, amikor egymást követő napokon játszottak.

A szombati feladat ennek ellenére elég nehézkesnek ígérkezik, hiszen az ellen a Thunder ellen játszanak, amely tükör simán lemosta a Rocketset is. Az OKC az eddigi 19 hazai meccséből 13-at nyert meg és meglepő módon a Westbrook helyét átvevő Shai Gilgeous-Alexander állt a csapat élére, aki majdnem 20 pontot és 5.3 lepattanót átlagol meccsenként. CP3 is újra régi önmagát hozza és sokkal jobban teljesít, mint tavaly a Houstonban, neki is jócskán köszönhető, hogy 6-0-al állnak ATS az utóbbi hat olyan meccsen, amelyen pozitív mutatójú csapat ellen játszottak.

Összegezve a dolgokat ugyan kimenetel szempontjából nem egy könnyen tippelhető meccs, de kétszer nem akarunk ugyanabba a folyóba lépni. A Thunder nagyon magabiztosnak tűnik, ahogyan azt a számok is alátámasztják, így a szezon során először szembe megyünk a Lakersszel, amely lényegesen fáradtabban érkezik a vasárnap hajnali összecsapásra.

{"headTitle":"Oklahoma City Thunder-Los Angeles Lakers","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-12 02:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Thunder -1","odds":"1.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}