Serie A

Csak találtunk egy izmos tippet erre a pokolian nehéz meccsre!

  • varin

A Verona és a Sassuolo szezonja egymásnak szöges ellentettje, de ebben a tippben lehet érték.

Nyolc forduló elteltével némi meglepetésre kiesési rangadóként aposztrofálható a Verona-Sassuolo mérkőzés, vagyis a Serie A pénteki találkozója. A helyzeten egy kicsit szépít, ha számításba vesszük, hogy a vendégeknek eggyel kevesebb lejátszott meccsük van, ám ha ma este és a Brescia ellen sem tudnak nyerni, akkor az már bőven nevezhető problémás idénykezdetnek.

{"headTitle":"Verona-Sassuolo","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-25 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Verona","odds":"2.48","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.34","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Sassuolo","odds":"3.06","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Igen érdekes mérkőzés vár ránk, már csak abból a szempontból is, hogy a Sassuolo hét meccsén volt a második legtöbb találat (az elmaradt meccs ellenére is), míg a Veronáén a második legkevesebb. Hogy ezúttal melyik típusú futball fog dominálni, az talán a mérkőzést is eldöntheti, hiszen egy masszív adok-kapokból inkább a zöld-feketék jöhetnek ki jobban.

Ami az újoncot illeti, az eddig megszerzett 9 pont azért nem fest rosszul, a 9 bekapott gól pedig egyenesen bravúros, hiszen egy rosszabb csapat csak a Juve-Napoli kettőstől képes lenne ennyit kapni. Mindazonáltal Velosóék sorsolása eddig rendkívül kétarcú volt, vagyis vagy topcsapattal vagy közvetlen riválissal találkoztak, amely alól talán egyedül a Milan volt kivétel, mint középcsapat.

A másik oldalon eddig finoman szólva is hektikus a teljesítmény, az első öt találkozón (amelyből kettőt játszottak otthon, hármat idegenben) mind hazai siker született, ám ezt a sormintát az Atalanta és az Inter már megszakították, mindkét gárda egy négyest gurított a Stadio Mapei-ben. Az persze szép statisztika, hogy Berardiék hármat lőttek az Internek, a SPAL-nak, négyet a Sampnak és kettőt a Romának, de ha mindezek mellé a pontok nem jönnek, az már kínos.

Fotó: Getty Images

Persze hét meccs alatt három olyan együttessel is találkoztak, amely a szezon lefújásakor valahol a 2-6. helyen lesz majd található, így azt azért könnyedén meg lehet jósolni, hogy De Zerbi csapatának nem lesznek kiesési problémái.

Veronában viszont lehetnek gondjaik, hiszen tele van sérültekkel a csapat, amely a védelmet kifejezetten hátrányosan érinti. Rogeri tavaly 35 meccsen is pályára lépett, Ferrari is egyértelműen alapember a maga 32 találkozójával és 4 góljával, Chirichest is a kezdőbe igazolták, ám a Feröer-szigetek elleni válogatott találkozón megsérült, míg Bourabia a középpálya alapemberének számított tavaly.

Ez tehát azt jelenti, hogy négy meghatározó játékos is hiányzik majd a vendégektől, akik mind-mind a védekezésért lennének felelősek.

Nem lesz így könnyű dolga a Benevento korábbi trénerének, mivel igen fiatalos csapatra lesz kénytelen bízni Consigli kapuját, a négy bekkből hárman még 26 évesek sincsenek, a rutint így leginkább Federico Peluso képviseli majd, de ő is inkább szélső hátvéd, nem középső.

A Sassuolónál adottak a jó támadók, Berardi és Caputo minőséget jelent, a védekezés viszont rendkívül gyenge. Szinte bármelyik másik csapat ellen reflexből mondanánk, hogy hatalmas over, de a Verona hazai pályán nem fog őrült módjára rohamozni, miként a Sassuolo sincs győzelmi kényszerben.

Fogadási szempontból rettenetesen nehéz találkozó, az 5 lapos egál line is reálisnak tűnik, így mi egy olyan tippre esküszünk, amely a Sassuolo hét találkozójából ötször, míg a Verona nyolc meccséből hatszor zöldült, vagyis lesz korai lap a mérkőzésen.

{"headTitle":"Verona-Sassuolo","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-25 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lesz lap 27:00 előtt","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3135511] 2019-10-25 20:45:00 Hellas Verona - Sassuolox;