Nemzetek Ligája

A románokon is múlhat, hogy ne süllyedjünk San Marino szintjére

  • varin

Az már biztos, hogy feljebb lépni nem fog a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában. De a kiesés még lehetséges.

Fotó: BorsOnline

Kellemetlen és csalódást keltő eredményt ért el a magyar válogatott hétfőn este Tallinban, az idegenbeli 3-3-mal pedig az már biztossá vált, hogy a Marco Rossi fiai nem jutnak fel a B ligába. Azonban mivel a kvartettünkből két gárda is kieshet a D ligába, még közel sem biztos, hogy elég lesz megelőzni az észteket ahhoz, hogy ne kerüljünk Európa leggyengébb csapatai közé.

A lebonyolítás értelmében a C liga négy csoportharmadikja egymással is verseng majd, a legrosszabb pedig automatikusan kiesik a D ligába. A jelenlegi csoportharmadikok között Magyarország ugyan a második helyen áll, de egyrészt még bőven változhat a sorrend, másrészt a jelenleg utolsó helyen álló Ciprusnak eggyel kevesebb lejátszott mérkőzése van.

Mivel az szinte készpénznek vehető, hogy Észtország kiesik a kvartettből és a leggyengébb ellenfelek ellen nem számít az eredmény, így az ellenük esedékes mérkőzés szinte tét nélküli, ám a finnek elleni mérkőzés nagyon fontos ki-ki mérkőzés lehet.

Könnyen lehet, hogy a magyaroknak a kiesés, a finneknek pedig a feljutás múlik majd a budapesti 90 percen.

Más kérdés, hogy alakulhat úgy a forgatókönyv, hogy Magyarország 4 ponttal biztos bennmaradó, ebben az esetben pedig a csoportkör utolsó fordulójában egy békés szalonremi mind a finneknek, mind a mieinknek tökéletes eredmény lenne az üdvösséghez.

Amennyiben viszont Magyarország mégsem tudja venni az akadályokat, és kiesik a D ligába, két év múlva olyan verhetetlennek tűnő riválisokkal nézhetne szembe, mint Andorra, San Marino, Málta vagy éppen Gibraltár.

Magyarország legközelebb november 15-én lép pályára, ekkor az észteket, majd három nappal később a finneket fogadjuk hazai pályán.

255904