Foci-vb 2018

Mandzukic > Neymar - A németek legendája erős nyilatkozatot adott

  • gb1

A PSG ásza a Selecao kiesése óta is ostromolja a címlapokat, most éppen Effenberg találta be. Részben egyetértünk.

Stefan Effenberg szerint a horvátok sztárja, Mario Mandzukic 200 millió eurót is megérne, ha kicsit fiatalabb lenne. A 35-szörös német válogatott játékos ha döntési kényszerben lenne, egyértelműen Super Mariót választaná Neymarral szemben.

Extázisban a Háromoroszlánosoknak szerzett találat után. fotó: Time

A 32 éves Mandzukic nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a horvátok történelmük során először jutottak be a vb-fináléba, hiszen többek között ő szerezte meg a sorsdöntő találatot Anglia ellen. Bár a világbajnokságon csak kétszer volt eredményes, robosztus játékával folyamatos veszélyt jelent az ellenfél kapujára és több védő figyelmét tudja elvonni a támadások során.

A csatár remek szezont futott a Juventusban is és ne feledjük, hogy nem ismeretlen számára a legnagyobb pillanatokban való villanás. 2013-ban a Bayernben, 2017-ben pedig a Juve színeiben szerzett pompás találatot a Bajnokok Ligája döntőjében!

Effenberg az alábbi sorokban méltatta a horvátok sztárját. "Sose értettem, hogy a Bayern miért adta el. Számomra a világ három legjobb csatárja közé tartozik, aki a csapatért kileheli a lelkét is és ez az angolok ellen gólban is megmutatkozott.

Ha nem ennyi idős lenne, simán megérne 200 millió eurót is. Tízszer inkább őt választanám, mint Neymart.

- mondta a Bayernnel 2001-ben BL-győzelmet elért Effenberg a T-Online-nak.

Mandzukic az utóbbi hét szezonja során egyaránt minimum 10 gólt termelt, pedig megjárta a spanyol, német és olasz élvonalat is.

A nagy kérdésre, hogy végül felülhetnek-e kockásmezes társaival a világ tetején lévő trónra, hamarosan választ kapunk.

[2059650] 2018-07-15 17:00:00 Franciaország - Horvátországx;