NBA

LeBron szembement az oddsokkal - meglepő helyen folytatja karrierjét

A Király Lakers-mezt ölt ősztől és már elkezdték építeni köré a megújult sereget, ami felveheti a harcot a GSW-vel.

James az Angyalok Városában építheti tovább örökségét. fotó: SI

Május végén írtunk róla először, hogy LeBron James ismét dobbanthat Clevelandből, és az akkori nyitó szorzók erre a piacra azt sejtették, hogy Philadelphia felé veszi az irányt. Logikus döntésnek tűnt ez, hiszen egy fiatal tehetségekkel tűzdelt, bajnoki cím-kompatibilis gárda vált idén a Sixersből, ám a Király végül az NBA egyik legnagyobb tradíciójával rendelkező csapata, a Los Angeles Lakers mellett döntött.

LeBron James lehetséges következő csapatának szorzói május végén
Philadelphia 76ers 2.50
Cleveland Cavaliers 2.75
Houston Rockets 3.50
Los Angeles Lakers 6.50
Golden State Warriors 17.00

 

James ezzel elkerülheti a további potenciálisan elbukott döntőket, hiszen az utóbbi négy évből három bajnoki címet besöprő Golden State Warriorsszal már a fináléba vezető úton össze kell majd mérnie erejét!


A lila-arany mezes csapat ráadásul már elkezdte gyűjteni mellé a sereget és ugyan igazán nagy nevet még nem sikerült igazolni, a rendkívül tapasztalt Lance Stephenson plusz a címvédő centere, JaVale McGee így is lényeges erősítést jelent a Staples Centerben.

A legnagyobb kiszemeltjük a Spurs-ös karrierjét hivatalosan is háta mögött hagyni kívánó sztár, Kawhi Leonard, akinek megszerzését bonyolítja, hogy csak 2019-ben válik free agentté. A védekezésben és támadásban egyaránt bitang erős játékos így hiába fejtegette már korábban, hogy szívesen folytatná LA-ben, lehet, hogy a franchise maradásra kényszeríti.

Az NBA-nek márpedig nagyon jót tenne, ha a Lakers ismét régi fényében tündökölne, így tűkön ülve várjuk a fejleményeket.