Darts

501-szeres pénzt fizet a magyar fiúk diadala

  • Cesc18

Finoman szólva sem Alexits Tamás és Bezzeg Nándor a PDC csapat-világbajnokság legesélyesebb duója.

A darts-mezőny legnagyobb sztárjainak csütörtök este véget ért a Premier League 16 hetes hadjárata, ám sok idejük nincs szusszanni, ugyanis május 31-én Frankfurtban elrajtol a PDC csapat-világbajnokság, ahol a nemzeti mezt húzzák magukra. Ezen jeles eseményen szokás szerint Magyarország is képviselteti magát, idén Alexits Tamás és Bezzeg Nándor harcolta ki a részvételt. 

A napokban minden induló nemzet kihirdette a csapatát. Papíron skót-holland döntőre lehet számítani, hiszen a Peter Wright, Gary Anderson és Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld duók kiemelkednek a mezőnyből. A címvédő hollandoktól szinte borítékolható a jó szereplés, a skótok esetében viszont benne van a betli, elég csak a tavalyi teljesítményükre gondolni, amikor is már az első körben elhasaltak Szingapúr ellen. 

A magyar kettősnek a célja Dél-Afrika legyőzése lehet és a legjobb 16 közé kerülés. Ott már Van Gerwenék jöhetnek, ami valószínűleg a végállomás is lenne egyben. 

Az afrikaiakat Devon Petersen és Liam O'Brien képviseli. Előbbit jól ismerhetjük a PDC-ből, utóbbi viszont abszolút sötét ló. Így előzetesen ki-ki meccsnek néz ki, szóval reménykedhetünk a továbbjutásban.

Kíváncsiságból azért ránéztünk a végső sikerre kínált oddsokra. Nem meglepetés, hogy Van Gerwenék a favoritok (1.90), őket pedig Skócia és Anglia követi. Bezzegéket a vert mezőnyben találjuk 501-szeres szorzóval.