Bulvár

Nevetséges indok miatt büntette meg egy klub saját alkalmazottait

Az ilyen és ehhez hasonló lépések után könnyű még jobban megutálni a modern futballt.

Sok érdekes büntetésről és szankcióról hallottunk már a profi futballban, de olyanra igen kevés példát tudnánk felhozni, hogy egy klub saját alkalmazottjait bünteti meg azért, amiért azt a kínai első osztályban szereplő Guangzhou Evergrande vezetői tették.

Fotó: BBC

Fabio Cannavaro csapatának keddi BL-találkozóján ugyanis az 5-ös számmal játszó Zhang Linpeng orrsérülést szenvedett, amelynek következtében összevérezte a mezét. Mivel az edzői stáb nem talált azonnal pótmezt, Linpeng pedig nem folytathatta a játékot a véres trikóban, a 15-ös számú Wenzhao Zhang mezét használták fel úgy, hogy a mezszínnek megfelelő sárga ragasztóval leragasztották az 1-es számot a mez elején és hátulján.

Azonban mindezt úgy tették, hogy a szigszalag eltakarta az egyik mezreklámot, amely a vezetőség szerint egy amatőr és a klub címeréhez méltatlan cselekedet volt, amely kárt okozott a Guangzhou Evergrandénak.

A klub öt alkalmazottat, köztük a klubigazgatót is megbüntette, noha az átragasztott mez csupán néhány percig volt a játékoson, utána ugyanis megtalálták a pótmezt, melyben végül végig tudta játszani a mérkőzést.


Az Ázsiai Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata között a Tianjin Quanjian és a Guangzhou Evergrande első mérkőzése 0-0-val ért véget, a visszavágóra pedig május 15-én kerül majd sor.