NBA

Nagy formában a Jazz, jöhet az over - tippek az NBA-rájátszásra

A Houston úgy kapott ki, hogy egyáltalán nem játszott rosszul. Ideje pánikolni, vagy csak véletlen megingás volt?

Fogadás a győztesre    
Utah Houston
2.25 1.50
Fogadási határidő: 02:00

Az NBA playoff második körében a James Harden vezette Rockets Salt Lake City-ben lép pályára és megpróbálja visszaszerezni a második meccsen elbukott kulcsfontosságú hazai pálya nyújtotta előnyt.

Vajon megfogta Hardenéket az első pofon? fotó: Houston Clutch Fans

A Utah az első körben az Oklahoma City Thunder ellen elhozta a második meccset, majd az összes hazait behúzva nem kis meglepetésre kiejtette a Russell Westbrook által vezetett alakulatot. Az első lépés immár az alapszakasz nyertes Houston ellen is sikerült, a game kettőn elvették a hazai pálya előnyét annak ellenére, hogy a zsákolóbajnok újoncuknak nem is ment annyira a játék, mint eddig. Azért egy ilyen demoralizáló zsákolást bemutatott a találkozó hajrájában.

A Jazz remekül járatta a labdát az egész meccsen - öten dobtak 15 pont fölött - pedig egyik legjobbjuk, Ricky Rubio még mindig nem léphet pályára. Amennyiben sikerül megismételniük azt a forgatókönyvet, amit az OKC ellen, akkor hamarosan a nyugati-konferencia döntőjében landolhatnak.

A hazai pályán hihetetlenül erős Rockets a második meccsre úgy érkezett a Toyota Centerbe, hogy előző 25 párharcából 24-et behúzott, Harden 32 pontot szórt és 11 asszisztot adott, mégis beleszaladtak a remek csapatjátékot mutató utahi késbe. 

Elég komoly pofon ez most a texasi csapatnak és hiába a alapszakaszban lehozott 65 győzelem, egyelőre nem találják a megfelelő egyensúlyt. Az szezon nagy részében még elő tudták adni, hogy a meccs első 15-20 percét nagyon megnyomták és onnét simán behúzták a meccseiket, a playoffban azonban 48 perc koncentrációra van szükség. 

A miérteket keresve több dolog is felmerül, egyrészt közel sem példátlan, hogy James Harden eltűnik a kritikus meccseken, Chris Paulon pedig lehet továbbra is él a rájátszás-átok. A csapat mesterét, Mike D'Antonit pedig azzal kritizálják, hogy tipikusan alapszakasz-edző és ez nem is fog változni soha.

A Rockets-nél az egyik döntő faktor a hárompontos kísérletek sikeressége. Míg az első meccsen 53 százalékkal 32/17-et szórtak, a másodikon ez csupán 27 százalék és 37/10 volt.

A bukott előző találkozó ellenére a meccs esélyese a Houston, ám ha megnézzük az ATS statokat, fényes diadalra aligha van kilátás. A Utah otthon a legutóbbi 5 meccsén 4-1 arányban verte a spreadet, a Rockets pedig 1-5 ATS az utóbbi 6 idegenbeli párharcán. D'Antoni alapstratégiája, hogy túlszórják az ellenfelüket, mivel védelmük nem túl acélos és ha feljavulnak a százalékok akkor ismét egy pontgazdag meccsnek lehetünk szemtanúi.

 

  • Tipp - Pontszám 207.5 - több @1.70