NBA

Ráhajt a söprésre a címvédő? - tippek az NBA-rájátszásra

Tavaly a lényegesebben erősebb Spurs-t is 4-0-val lépte le a Warriors, most két meccsen eddig 36 ponttal dobta túl.

Thomsonra egyelőre nincs ellenszer, ám jellemzően egy-egy gyengécske meccse minden playoff párharcon lenni szokott. fotó: Project Spurs

Valaminek sürgősen változnia kell a Spurs háza táján, ha vissza akar kapaszkodni az első körös playoff-párharcban, hiszen a Warriors 2-0-ra elhúzott Oaklandben. Az ezüst-feketék csütörtök éjjel immár hazai pályán kezdhetik meg a comeback-et az AT&T Centerben.

Fogadás a győztesre    
Spurs Warriors
2.20 1.55
Fogadási határidő: 03:30

Sajnálatos dologgal kell kezdenem a beharangozót, hiszen csak pár órával korábban érkezett a sokkoló hír, miszerint a texasi csapatot 1996 óta irányító Gregg Popovich felesége hosszú betegség után szerdán elhunyt. Az egész NBA gyászol, ám az élet nem áll meg. Ez tipikusan egy olyan váratlan faktor, amely befolyással lehet a meccs kimenetelére, hiszen Popovic fiai 120% helyett 200%-ot fognak beleadni, hogy mesterüknek legalább egy kicsit könnyebbé tegyék ezt a nehéz időszakot.

A San Antonio az alapszakaszban a harmadik legjobb otthoni mutatót hozta össze 33-8-cal, ám ahhoz, hogy elhalásszák az újabb győzelmet Duranték orra elől több mindennek kéne klappolnia. Először is további finomhangolásokat kell végezniük, hiszen a második meccsen már látszott ennek az eredménye. Rudy Gay-nek nagyobb szerepet kell hagyni, valamint LaMarcus-nak továbbra is ultra agresszívnak kell maradnia - ezzel faultproblémákat okozva a Warriorsnak. Bízniuk kell továbbá, hogy ellenfelük továbbra is sok ajándék labdával lepi meg őket és, hogy kulcsembereik saját magukhoz képest alul teljesítenek.

A Game 2. megmutatta, hogy Steve Kerr csapatának simán belefér, ha néhány (akkor 6) pontos hátránnyal vág neki a negyedik negyednek. Hiába játszott jobban a meccs nagy részében a Spurs, a tehetségbeli különbség egyszerűen túl nagy a két együttes között. A Dubs eddigi statisztikái magukért beszélnek: 52.6 százalékkal dobnak mezőnyből, 20-ból 19 büntetőt értékesítettek és 39-35 arányban több lepattanót szedtek ellenfelüknél. 

Klay Thompson újra és újra bizonyítja, hogy Curry mellett a legjobb shooter a ligában, eddig 14-ből 10 hárompontost vágott be.

A múlt is erősen az oaklandi csapat mellett szól, egyrészt a GSW a tavalyi konferencia-döntőben 4-0-lal söpörte el Aldridgeéket, másrészt legutóbbi 10 egymás elleni meccsből kilencet behúzott. A round 1-et amúgy is dominálja a csapat, mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy 

a Warriors legutóbbi 32 nyolcaddöntős meccsén 25-7 arányban verte a spreadet!

Ha nem lett volna a korábban említett sajnálatos eset sokkal magabiztosabban ajánlanám Duranték hendikepjét - persze a gyász egy dolog, de a Golden State ettől még nem fogja ajándékba adni a győzelmet Popovichéknak, ha pedig továbbra is tartják a ritmust, aligha lesz kérdés a söprés.

Spurs - Warriors
hatharom.com
Warriors -3.5
@1.80
Fogadási határidő: 03:30