NFL

Ilyen simák lesznek az elődöntők?

  • varin

Alacsony az odds a favoritokra az NFL főcsoport-döntőiben, pedig meglepetésekből nem volt hiány.

   
  1 2
New England-Jacksonville 1.20 3.65
Philaldelphia-Minnesota 2.20 1.50

Aki az előző fordulóban nem szeretett bele végleg az NFL-be, azzal már nem is lehet mit kezdeni - mondhatjuk kellő magabiztossággal azok után, amilyen hétvégénk volt az amerikai tojáslabda-ligában. Miután az elődöntőkben két pályán is borult a papírforma, most már azt is tudjuk, hogy New England Patriots-Jacksonville Jaguars találkozó lesz az AFC-ben és Philadelphia Eagles-Minnesota Vikings az NFC-ben. Az oddsok igencsak egyoldalúak.

A négy versenyben maradt irányító személye önmagában kuriózum: Tom Brady, Blake Bortles, Nick Foles és Case Keenum.

Mint az látható, a bukmékerek nem sok esélyt adnak egyik underdognak sem, holott mind a Jacksonville-t, mind a Phillyt egyszer már nagyon-nagyon lesajnálta mind a sajtó, mind pedig az ellenfelek.

A Jaguárok hősies pittsburghi győzelme azt is jelenti, nem jön össze az álomdöntő az AFC-ben, ám nagy kérdés, hogy Blake Bortles tud-e annyit tenni majd a verhetetlennek tűnő New England legyőzéséért, mint Ben Roethlisberger. Egy biztos, a Jax eddig nagyon jól idomította a játékstílusát az aktuális ellenfélhez, így joggal bízhatunk benne, hogy Doug Marrone-ék kitalálnak majd valamit.

Diggs lett a hős Minnyben - Fotó: Bleacher Report

Kicsit szorosabbnak tűnik a mérkőzés az NFC-ben, ahol két korábbi Jeff Fisher-tanítvány, Nick Foles és Case Keenum esik egymásnak a Super Bowlért. A Philly a Falcons ellen tudta borítani a papírformát, és bár nem túl jó játékkal, de végül csak továbbjutottak, míg a Minnesotát valamelyik ősi viking istenség segítette meg a New Orleans elleni utolsó játékban.

A bukik szerint a vendégek a favoritok és alighanem mindenki azt is szeretné, ha a Vikings hazai pályán játszaná a Super Bowlt a Patriots ellen, ám az irányítóját elveszítő Phillynek egyszer már nagyon bejött ez az áldozati szerep.

Mint az látható tehát, érik a Vikings-Pats döntő és a végső győztes oddsok is erre engednek következtetni. Ha egyébként hinni lehet a számoknak, jelen állás szerint a New England 1.70-es, a Minny 1.90-es szorzóval várhatja majd a SB-t, ám bármelyik ellenfelet leírni azok után, ami hétvégén történt, minimum őrültség.

Melyik csapat nyeri a Super Bowlt?
   
New England 2.00
Minnesota 2.85
Philadelphia 7.50
Jacksonville 9.25

Kattints a képre és játssz!