Spanyol foci

CR7-nek és Suáreznek is hisztis hétvégéje volt

Hiába nyert a Real Madrid és a Barcelona is, a sztárcsatároknak ez önmagában kevés.

Ha nem is brillírozva, de kapott gól nélkül hozta le vasárnapi bajnokiját mind a Barcelona, mind pedig a Real Madrid. A katalánok a Las Palmast verték üres lelátós mérkőzésen 3-0-ra, míg a címvédő az Espanyolt múlta felül Isco duplájával. Akadtak viszont mindkét oldalon olyanok, akiknek a 90 perc csak bosszankodásra volt elég, gólra, gólokra nem.

Fotó: Depor

A katalán csapatnál Luis Suárez kezelte nehezen, hogy idén már a hatodik olyan mérkőzését játszotta, ahol nem szerzett gólt. Az uruguayi klasszisnál a sokadik kihagyott ziccere után elszakadt a cérna, majd azzal a lendülettel a mez is. A nyolc meccsen 2+3-as mutatóval álló támadó a hiszti után úgy döntött, ő már nem is játssza le az utolsó egy percet és az öltöző felé vette az irányt. 3-0-nál persze ennek nem volt igazán jelentősége, mindenesetre a felfokozott hangulatban finoman szólva sem volt szerencsés a játékos gesztusa.

Kollégája, Cristiano Ronaldo visszafogottabb módját választotta a hisztinek, ő inkább csak magában duzzogott a Madridban uralkodó állapotok miatt. Zinedine Zidane ugyanis Gareth Bale és Karim Benzema távollétében inkább 4-3-1-2-t játszat csapatával, mint 4-3-3-at, ám a portugál zseni utóbbit preferálná, szeret ugyanis a bal szélről betörni középre. Az Espanyol elleni 2-0 alkalmával CR7 csak gólpasszig jutott, amellyel három mérkőzésesre nyújtotta lehetetlenül hosszú góltalan szériáját a La Ligában, aminek eredményeként már 11 gól a hátránya Lionel Messivel szemben.

Hétvégén lesz lehetőségük kicsit másra gondolni a fiúknak, Uruguay Venezuelában, Portugália pedig Andorrában játszik majd világbajnoki selejtezőt, és bizony mindkét sztárcsapatnak muszáj nyernie.

Ami a válogatott szünet utáni kötelezettségeket illeti, a Barcelonára rangadó vár az Atlético Madrid vendégeként, míg a Real Madrid városi derbit játszik a Getafe ellen.

   
  1 x 2
Atlético Madrid-Barcelona 2.90 3.30 2.30
Getafe-Real Madrid 12.00 6.00 1.20
240918
11742#00