Foci-vb 2018

Saját közönségük előtt bundáztak az oroszok?

Duplán jól járt az orosz válogatott azzal, hogy nem győzte le Uruguay legjobbjait hétfő este.

Hétfő estére megszületett az első két nyolcaddöntő párosítása az oroszországi világbajnokságon, Uruguay Portugáliával, Spanyolország Oroszországgal randevúzik a legjobb 16 között. Habár a Szbornaja kapta talán az erősebb ellenfelet, egyes elméletek szerint az eredmény egyáltalán nem volt véletlen.

Fotó: Reuters

Az összeesküvés-elméletek hívői Luis Suárez vezetést jelentő góljánál fogtak szagot, amikor is a hazaiak rutinos játékosa, Szergej Ignasevics igen látványosan csinált helyet a labdának, amely végül Akinfejev mellett végül meg is találta az utat a kapuba. Habár egyáltalán nem szokatlan, hogy a sorfalban álló játékosok a támadó csapat játékosait kilökdösik maguk közül, ám ezt rendszerint azért csinálják, hogy jobb rálátást biztosítsanak a labdára a kapusnak, itt azonban Ignasevics befelé mozgása tökéletes utat biztosított Suárez lövésének, hiszen a rövid felé mozgó Akinfejev láthatóan megzavarodott a megnyíló út láttán.

De vajon miért is járt jól a vereséggel Oroszország?

Az első és legfontosabb érv az, hogy a 40 ezres szocsi stadion helyett így a Luzsnyikiban játszhatnak majd Cserisevék, közel kétszer annyi szurkoló előtt. Szintén nem mehetünk el amellett a tény mellett, hogy így a papírforma szerint Oroszországnak a legjobb nyolc között Horvátország jöhet szembe, míg ha a felső ágon maradnak, akkor vélhetően a franciák lennének az ellenfelei.

Ami egyébként a fogadóirodák szorzóit illeti, Uruguay győzelme egyértelműen felfelé mozgott a mérkőzés előtti órákban, vagyis a fogadók inkább a házigazdák sikerét preferálták, ráadásul Igor Szmolnyikovra sem számíthatnak majd az oroszok, hiszen ő kiállíttatta magát a lényegében tét nélküli találkozón.

Mindezen tényezőket figyelembe véve egyáltalán nem kizárt, hogy az oroszok nem tettek meg mindent a győzelemért hétfő délután, ám ha nem is adták le szándékosan a mérkőzést, végső soron jól jártak azzal, hogy Uruguay nyerte az A jelű négyest.

A nyolcaddöntők szorzói
   
  1 x 2
Uruguay-Portugália 2.70 2.90 2.70
Spanyolország-Oroszország 1.55 3.75 6.00
[2059525] 2018-06-25 16:00:00 Uruguay - Oroszországx;