Spanyol foci

Busás haszonnal kecsegtet Suárez gólkirályi címe

  • gb1

Luis Suárez a sociedadi túrán aratott győzelemből két találattal vette ki a részét - úgy tűnik rálelt góllövő cipőjére.

Suárez vasárnap este újabb gyönyörű góllal bővítette személyes gyűjteményét a Real Sociedad otthonában. Minden bizonnyal a Liverpool szurkolók sem felejtették el, hogy az uruguayi játékos nem csak gólérzékenységével, hanem azok kivitelezésének módjával is kitűnt a mezőnyből - erre most sem cáfolt rá az Anoetában.

A csatár felsprintelt egy kontrával, azonban nem kapott gyors indítást, így vissza kellett húzódnia a leshatárról. Mire a Sociedad-védők felvették a pozíciójukat és úgy tűnt, hogy sikerül levédekezniük a gyors leindulást, André Gomes mesteri beindulásával magára húzta a védőket, Messi a kisodródott Suáreznek passzolt, aki egy elképesztően laza csavarással emelte a labdát a hálóba.

A nemzetközi sportsajtó hamar megtalálta a gól "ikertestvérét", melyet a volt barcás kameruni legenda, Eto'o szerzett a Bajnokok Ligájában, és a támadó egyik legszebb góljaként maradt a köztudatban.

A katalánok kilencesének bár döcögősen indult a szezon, hiszen első 8 bajnokiján csak 3-szor volt eredményes, november közepétől azonban sebességet váltott, és a második 8 pályára lépésén már 10 találatot termelt. 

Komoly szériában is van, hiszen zsinórban 6. meccsén- illetve 5. bajnokiján rezegtette meg az ellenfél hálóját.

A La Liga gólkirályi címéért folyó hajszában ketten maradtak csapattársával, Leo Messivel aki igaz, hogy 4 góllal előtte jár, azonban ebben benne van egy 4-es az Eibarnak, amin Suárez pihenőt kapott, és Messi az asszisztok osztásában is remekel, így a végelszámolásra könnyen lehet, hogy az uruguayi felé billen majd a mérleg. Az oddsokat elnézve érdemes lehet ebbe a hosszútávú fogadásba mértékkel fektetni, hiszen

az egyik legnagyobb külföldi bukinál jelenleg @8-szoros szorzón fogadható, hogy Suárez nyeri az Aranycipőt, Messire mindössze @1.10-et adnak.

Az üldözők között van még a Celta Vigo bombázója, Iago Aspas, aki a tavalyi szezonban is szépen termelve 4. helyen zárt - Cristiano Ronaldo azonban kivételesen nem jelent konkurenciát, hiszen csupán 4 (!) gólnál jár.


A Barcelona legközelebb szerdán lép pályára a városi "rivális" Espanyol ellen, a Copa del Rey negyeddöntőjének első felvonásán.

1x2    
Espanyol Döntetlen Barcelona
8.75 4.95 1.25