FA Kupa

A Manchester City és a Newcastle kupameccseivel nyernénk

A Manchester City a Burnley együttesét, míg a Newcastle a Luton csapatát fogadja az FA Kupa harmadik fordulójában.

Nem várunk gólzáport a City-Burnley meccsen. - Fotó: Twitter

Manchester City-Burnley
Tipp: Kevesebb, mint 4,5 gól
Odds:
1.25 @ Tippmixpro

Az FA Kupa harmadik fordulójának szombati játéknapján a Manchester City-Burnley ütközet viszi a prímet, hiszen csak ebben a párosításban találkozik két élvonalbeli együttes.

A felek a bajnokságban egyszer már találkoztak az idei szezonban, akkor az Etihad Stadionban Pep Guardiola együttese 3-0-ra tudott nyerni. Azóta a City továbbra is menetel, a Burnley viszont kisebb hullámvölgyben van, a vendégek az utolsó öt tétmeccsükön nem tudtak nyerni.

A hazaiak óriási favoritnak számítanak a hétvégén, azonban borítékolható, hogy a kezdők közül jó néhányan, illetve, akik az elmúlt napokban, hetekben problémával küzdöttek - gondolunk itt Kevin de Bruynere, Gabriel Jesúsra, Kyle Walkerra, David Silvára, Phil Fodenre, Bejnamin Mendyre, Vincent Kompanyra - vélhetően nem lépnek pályára. Ugyanakkor még így is egy bivalyerős kezdőt tud pályára küldeni Guardiola, avagy a Burnley az idén jól bevált bunkerfocihoz nyúlhat majd, ez a taktika pedig bejött Sean Dyche alakulatának a most futó szezonban.

Mindezek után szerintünk maximum négy gólt láthat az Etihad Stadionban kilátogató szurkoló sereg, ami a fentiek alapján nem lenne meglepő, ráadásul a City utolsó három tétmeccsén összesen öt találat született.

A Burnley 23 találkozó óta nem játszott ötgólos meccset és a felek egymás elleni történelmében 2010-ig kell visszalapozni a históriás könyvekben, hogy ilyen sok gólt hozó összecsapást találjunk.

 

[2678200] 2018-01-06 16:00:00 Manchester City - Burnleyx;

Newcastle-Luton
Tipp: Newcastle
Odds: 
1.45 @ Tippmixpro

Az ünnepi hajtás egyik legnagyobb nyertese a Newcastle együttese volt az angol élvonalban, hiszen a United a lejátszott négy meccsén hét pontot szerzett, az egyetlen vereségét a bajnokság legerősebb együttese, a Manchester City ellen szenvedte el, minimális különbséggel.

Rafa Benítez alakulata a sikereknek köszönhetően elkerült a kiesőzónából, sőt, már csak három pontra van a 10. helytől. A csapat kezd összeállni, hétvégén Rob Elliot, Alekszandar Mitrovics, Florian Lejeune és Jesús Gámez marad ki sérülés miatt, igaz, mióta Lejeune sérült szárnyal a csapat, Gámeznak pedig összesen három tétmeccse volt idén.

A Luton is jó formának örvend, utolsó nyolc tétmeccséből csak kettőt nem tudott megnyerni, igaz, a vendégek a negyedosztályban játszanak, amit perpillanat vezetnek. Noha vélhetően a legjobbjaival lépnek pályára a narancsmezesek, a három osztálynyi különbség az jelentős differencia, főleg idegenben. Így pedig a Newcastle sikerére voksolunk, hiszen a csapatnak még a döntetlen is szégyen lenne az 56 hellyel hátrébb elhelyezkedő kiscsapat ellen hazai pályán.

[2678204] 2018-01-06 16:00:00 Newcastle United - Lutonx;
hatharom.com
Manchester City-Burnley Kevesebb, mint 4,5 gól
Newcastle-Luton Newcastle
@1.81
Fogadási határidő: 16:00