FA Kupa

Egy ilyen döntő után jöhet a Liverpool-fakó az FA Kupában..

A vasárnapi Ligakupa-döntő után már az FA Kupában érdekeltek a Vörösök, az ellenfél pedig a Southampton lesz.

Nem akármilyen hétvégén van túl a Liverpool, hiszen a rengeteg sérült miatt erősen tartalékos felállásban is be tudta húzni a Ligakupa-döntőt, amivel tovább tart a lenyűgöző szezonja a Vörösöknek. A szerdai kupameccs viszont kissé korainak tűnik, hiszen egyre több a probléma a hazaiak keretében, így a Szentek elleni találkozón folyamatosan kúszott felfelé a hazai szorzó.

 

Szerencsével ugyan, de a szedett-vetett Liverpool legyőzte a Chelsea-t az Angol Ligakupában, ezzel tizedjére hódította el a klub a legkisebb angol trófeát. Ezzel Jürgen Klopp utolsó éve sem marad trófea nélkül, a következőért viszont nehéz meccs vár rá, ugyanis egy erősen B-csapattal lesz kénytelen kivívni a továbbjutást az FA Kupában.

A sérültek száma ugyanis tovább nőtt, Klopp pedig jelezte, hogy nem fog semmit kockáztatni, így tartalékos csapat futhat ki a pályára.

Nunez és Szalah ugyan úgy tűnt, hogy a döntőre talán bevethető lesz, de a szakmai stáb nem kockáztatta meg a szereplésüket, csakúgy, mint Dominiknak, azonban mind a hárman ismét a visszatérés határán vannak. Meglepő lenne, ha kezdenének, azonban csereként lehet be fog szállni valamelyikük.

A sérültlista a hétvégén tovább nőtt, ugyanis Wataru Endo és Ryan Gravenberch is kidőlt, így - Szoboszlaiékkal együtt - 12 játékosra nőtt a lehetséges hiányzók száma.

A Southampton a Championshipben a feljutásért küzd, a Szentek pedig azonnal visszajutnának a PL-be. Jó úton is járnak, azonban egy kisebb hullámvölgybe keveredett Russell Martin csapata. A legutóbbi négy meccsből háromszor is kikaptak, így az egyenes ági feljutás már 5 pontra van, igaz a playoffkör szinte biztosnak tűnik.

Az FA Kupában eddig a Walsall nem okozott gondot (4-0), a Watfordot viszont csak újrajátszás után tudta felülmúlni, viszont a visszavágó ott is sima, 3-0-ás győzelmet hozott. Három biztos hiányzója lesz a Szenteknek (Juan Larios, Ross Stewart Ryan Fraser), míg Flynn Downes játéka kérdéses.

Mire érdemes fogadni?

Ha a Liverpool a legerősebb kezdőjével tudna kiállni, nagyjából 1.14 körül fizetne a hazai győzelem, a kérdőjelek és a pihentetés miatt viszont erősen felfelé kúszott a hazaiak szorzója. Azonban a hétvégén is láthattuk, hogy a liverpooli fiatalok képesek eredményeket szállítani, pláne amikor ekkora magabiztossággal rendelkezik egy csapat. Megkockáztatjuk, hogy a hazai közönséggel a hátuk mögött a B-csapat is képes lehet továbbjutni, hiszen a védelem viszonylag stabil lábakon állhat, valaki pedig elől képes lehet kihasználni ezt a lelki pluszt amivel a csapat rendelkezik, illetve fél órát akár kaphat a Szalah-Nunez párosból is valaki.

A másik tippünk, hogy maximum 10 szögletet láthat a közönség, ugyanis a Liverpool aligha lesz képes az egész meccsen dominálni, így pedig nem is várható, hogy megszórják a vendégeket, míg a Szentektől maximum 2-4 szögletet várunk, amivel a határ alatt maradhatnak a felek.


✅ Tipp #1: Liverpool nyer @1.57

✅ Tipp #2: 10.5 szöglet alatt @1.87

[4414636] 2024-02-28 21:00:00 Liverpool - Southamptonx;