FA Kupa

A Liverpool és a Manchester United meccseivel nyernénk - tippek az FA Kupára

Szoboszlaiék a Norwich együttesét fogadják, míg a Vörös Ördögök Newportba látogatnak vasárnap az FA Kupa keretén belül.

Vasárnap négy mérkőzést rendeznek az FA Kupa negyedik fordulójában, mi pedig két meccsre, nevezetesen a Liverpool-Norwich és a Newport-Manchester United találkozókra fogadunk egy kombi keretén belül.

Liverpool - Norwich

A Vörösök jó passzban várhatják a hétvégét, hiszen szerdán 1-1-et játszottak a Fulham otthonában az Angol Ligakupa elődöntőjének visszavágóján, így bejutottak a sorozat fináléjába. Mindemellett a Premier League-et ötpontos fórral vezetik (igaz, a második Manchester City eggyel kevesebb meccset játszott, mint ők), az FA Kupa mellett (ahol az elmúlt körben az Arsenalt nyomták le 2-0-ra idegenben) pedig az Európa Ligában is állnak.

A vendégek sem teljesítettek rosszul mostanság, igaz, ők azért egy osztállyal lejjebb játszanak. Ahol egyébként a nyolcadik pozícióban tanyáznak, legutóbb pedig szerdán léptek pályára, amikor is 1-0-ra kikaptak Leedsben, így pedig két pontra vannak a rájátszást érő hatodik pozíciótól. Az FA Kupában csak megismételt meccsen jutottak tovább a harmadosztályú Bristol Rovers ellen, a hazai 1-1-es remit követően idegenben sikerült 3-1-re nyerniük ellene.

Hiányzók terén viszont a Kanárik állnak jobban, igaz, szerdán már Robertson, míg vasárnap Szoboszlai is visszatér, vagyis még jobban nő az idény végén távozó Klopp mester merítési lehetősége. Ami mellé tegyük hozzá, hogy igen nagy a felek közt a differencia, továbbá az LFC lesz a pályaválasztó, így pedig nem volna meglepő, ha legalább kettővel nyernének a Vörösök, így erre fogadunk a kombinkon először.

[4397798] 2024-01-28 15:30:00 Liverpool - Norwich Cityx;

Newport - Manchester United

A szelvényünk másik meccse tehát a Newport-Manchester United. A hazaiak a negyedosztályban vitézkednek, ahol a 14. pozíciót foglalják el, a rájátszást érő hetedik helytől hat, míg a kiesést jelentő 23. pozíciótól 17 pontra vannak. Legutóbb az osztályban sztárcsapatnak számító Wrexham együttesét nyomták le 1-0-ra otthoni környezetükben, míg az FA Kupában az ötödosztályú Eastleigh alakulata ellen megismételt meccset követően jutottak tovább (a hazai 1-1-es remit követően idegenben 3-1-re nyertek), így pedig hét tétmeccs óta veretlenek.

Ami a Vörös Ördögöket illeti, a vendégek két hete nem léptek pályára, akkor 2-2-re végeztek a Tottenhammel szemben a PL-ben, így pedig a nyolcadik helyen tanyáznak, s nyolc pontra vannak az ötödik pozíciótól. Az FA Kupában a harmadosztályú Wigant győzték le a legutóbbi játéknapon, méghozzá idegenben, 2-0-ra, avagy a leállásukat megelőzően egyáltalán nem voltak csúcsformában...

Jó hír ugyanakkor Ten Hagék számára, hogy biztosan csak Amrabat, Onana és Martial szolgálataira nem számíthatnak vasárnap, avagy közel a legjobbjaival állhat fel a holland mester. Így pedig bőven kijöhet a felek közti jelentős különbség, de ha esetleg tartalékolna Ten Hag (bár két hét szünetet és az eddigi gyenge produkciót elnézve ez szinte kizárt), akkor is minden gond nélkül legalább kettővel illene, hogy nyerjen az MU Newportban, így ezt a tippet tesszük még rá a kombinkra.

[4397794] 2024-01-28 17:30:00 Newport County - Manchester Unitedx;

✅ Tipp #1: Liverpool -1,5 + Manchester United -1,5 @1.80

Fogadási határidő: január 28. 15:30