Foci-vb 2018

Bosszút esküdtek az "elfújt" pótselejtező után

Az északírek vérben forgó szemekkel próbálják meg a lehetetlent, vagyis továbbjutni Svájcban.

   
Svájc Döntetlen Észak-Írország
1.50 3.80 6.50

"Nem igazán láttam, hogy mi történt, csupán annyit, hogy valaki valahogyan blokkolta a lövésemet. Nagyon meglepődtem, amikor láttam, hogy a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott" - nyilatkozta Xherdan Shaqiri a csütörtöki Észak-Írország-Svájc (0-1) mérkőzést követően, amely éppen a fent említett büntetővel dőlt el. A helvétek tehát előnyből fogadhatják visszavágón Laffertyéket, ám a sértett és sebzett vad mindig nagyon veszélyes lehet.

Ugyanis szögezzük le gyorsan, a svájciak egy nevetséges büntetővel tudtak nyerni Belfastban, amely könnyen lehet, hogy el is döntötte a párharcot. Miként az sem véletlen, hogy az északírek oldalán sokan egy bizonyos 2009-es történést emlegetnek, amikor is Thierry Henry kezezése Franciaországnak vb-részvételt, Írországnak pedig kiesést jelentett.

"Mindenképpen sokkal támadóbb felfogást várunk tőlük, hiszen gólt kell szerezniük. Ez viszont kitűnő alkalom lehet nekünk is a gólszerzésre, amit szeretnénk is kihasználni" - nyilatkozta a Stoke City támadója.

Belfastban még emésztik a történteket - Fotó: Daily Mail

Kettős csapás ráadásul Michael O'Neill csapatának, hogy a rettenetes bírói döntés eredményeként elveszítették Corry Evanst is, aki eltiltás miatt nem léphet pályára a mérkőzésen, helyére valószínűleg a Blackburnben játszó George Saville áll majd, a sérült Stuart Dallast pedig Jamie Ward pótolhatja a csatársorban.

[2654256] 2017-11-12 18:00:00 Svájc - Észak-Írországx

Semleges szemmel nézve csak sajnálni lehet az északíreket, akik így tényleg reménytelen helyzetbe kerültek. Svájcban nyerni kis túlzással lehetetlen küldetés a számukra, amit jól mutat, hogy

tétmeccsen a helvéteknél az elmúlt kilenc évben csak egyetlen csapat tudott nyerni úgy, amely vasárnap továbbjutást érhet: Anglia kétszer.

Emellett az északírek sem híresek arról, hogy idegenben kitömnék ellenfeleiket, 2006 óta például csak Liechtensteint, San Marinót, Szlovéniát, Magyarországot, Görögországot, a Feröer-szigeteket és Azerbajdzsánt tudták legyőzni tétmeccsen, amely együttesek mindegyike fényévekre van a svájcitól.

Nem igazán van félnivalójuk a vendégeknek Bázelben, a tét már nem nyomhatja őket annyira, ugyanakkor a selejtezősorozatban látott elegancia és magabiztosság a svájciak részéről igencsak meggyőző volt. Véleményünk szerint egy feszült, indulatos mérkőzésen 1-0, 2-0, 3-0 körüli eredmény várható, de a hazaiak kvalifikációja egy percig sem lesz veszélyben.

hatharom.com
Végeredmény: Svájc 1:0, 2:0, 3:0
@2.10
[2654256] 2017-11-12 18:00:00 Svájc - Észak-Írországx;