EURO 2016

Az egyik újonc tovább álmodozhat

  • hatharom.com

Brit rangadó a nyolcaddöntőben: Wales és Észak-Írország csapata egyaránt óriási lehetőség előtt áll.

Wales és Észak-Írország is abszolút újoncnak számít az Eb-n, hiszen korábban egyik ország válogatottja sem jutott még ki a kontinenstornára. Ha már viszont eljutott idáig, akkor nem is adták alább a nyolcaddöntőnél, Wales óriási meglepetésre csoportelsőként, Észak-Írország pedig csoportharmadikként jutott be az egyenes kieséses szakaszba.

[1695457] 2016-06-25 18:00:00 Wales - Észak-Írországx

Az eddig látottak alapján Wales tett mélyebb benyomást ránk, hiszen a Gareth Bale vezette kiscsapat hat góljával a magyar válogatottal egyetemben a legtöbb gólt szerezte a csoportkör során. A Real Madrid támadója három góljával a góllövőlistát is vezeti és bizony az északír alakulat ellen is kulcsszerep vár majd rá. Bale mellett Aaron Ramseytől várhatjuk a legtöbbet, aki az oroszok elleni győzelem alkalmával végre olyan teljesítményt nyújtott, amire régóta várnak már a walesi drukkerek.

Az északír csapatot jól ismerhetjük, hiszen a mieinkkel azonos selejtezőcsoportból kvalifikálták magukat az Eb-re. Michael O'Neill együttese Franciaországban is a megszokott formáját hozza, a lengyelek és a németek ellen is csak minimális különbséggel kapott ki, az ukránok ellen viszont belement az adok-kapokba és jól jött ki belőle, hiszen 2-0-s győzelme a továbbjutást jelentette.

Ki jut tovább?    
Wales Észak-Írország
TippmixPro@1.43 TippmixPro@2.60

A két brit válogatottnak friss élményei lehetnek egymásról, hiszen idén márciusban egy barátságos találkozó keretein belül összemérték erejüket, a cardiffi 1-1 pedig nagyjából hűen tükrözi a két csapat közötti minimális különbséget.

Az Eb-n viszont Walesnek idáig nagyon ment, így nem csodálkozhatunk azon, hogy a bukmékereknél egyértelműen favoritnak számít ezen a meccsen. Észak-Írország viszont már megmutatta, hogy jól teljesít az esélytelen csapat szerepében, így óriási feszültségre és hatalmas taktikai csatára számíthatunk. Újonc válogatottak lévén mindkét fél számára óriási lehetőséget jelent ez a mérkőzés, hiszen nem egy világverő csapat testén keresztül vezet az út a legjobb nyolc közé. Éppen ezért óvatos és elsősorban deffenzív játékra van kilátás, ahol nehéz meg mondani, ki örül majd a lefújás után. Jön az első hosszabbítás?

Wales - Észak-Írország
hatharom.com-tipp: Döntetlen
TippmixPro@2.95
[1695457] 2016-06-25 18:00:00 Wales - Észak-Írországx;
euro-2016