EURO 2016

Egy percet nem játszott, mégis a legnépszerűbb csatár lett

Bár Észak-Írország már kiesett az Európa-bajnokságról, a válogatott csatáráról elnevezett szurkolói nóta azonban meghódította Franciaországot. Sőt, egész Európát.

Óriási népszerűségnek örvend a szurkolók körében az északír drukkerek által az Eb-n énekelt dal, amely a Wigan Athletic csatáráról, Will Griggről kapta a nevét. A 24 éves támadó ugyan kint volt az Eb-n, de egy percet sem játszott, ennek ellenére a stadionokban és a szurkolói zónákban is őt éltették a drukkerek, így a legnépszerűbb csatár lett. 

A 90-es évek egyik popslágerének "feldolgozását" sokan az Eb legjobb szurkolói dalának tartják, az őrületet pedig jól mutatja, hogy a  Bundesligában szereplő Hamburg szurkolói most levelet írtak a vezetőségnek, hogy igazolják le a támadót. 

"Miután többet javasolták a közösségi oldalakon, petíciót indítunk amiatt, hogy a Hamburg szerződtesse az északír csatárt, Will Griggt. A mértékadó oldalak szerint Grigg piaci értéke 1,5 millió euró. Bár csapatunkban elkéne egy jó csatár, de ennél többet jelent, hogy Grigg nemzetközi hírnévvel rendelkezik és a vételára visszajönne a nevével ellátott ajándéktárgyakból. Nem is beszélve a hangulatról a stadionban...Will Grigg's on fire" - áll a hamburgi drukkerek által megfogalmazott nyílt levélben. 

Kíváncsiak várjuk mit lépnek erre a hamburgi vezetők.