EURO 2016

Egy öngól és más semmi, eldőlt kivel játszanánk az elődöntőért

  • hatharom.com

Az Eb eddig leggyengébb meccsét hozta a két újonc nyolcaddöntős csatája, Wales egy öngólnak köszönhetően 1-0-s győzelmet aratott Észak-Írország ellen és így ott van a negyeddöntőben.

Bár sokan őszinte futballt is klasszikus brit rangadót vártak a Wales - Észak-Írország nyolcaddöntőtől, végül a találkozó kissé csalódást keltő játékot és eredményt is hozott. Ugyanakkor figyelembe véve a tét nagyságát valamint, hogy mindkét válogatott története legnagyobb sikeréért harcolt, valahol érthető, hogy keveset kockáztattak a csapatok.

Bár a mérkőzés előtt az oddsok Wales sikerét vetítették előre, a szombati mérkőzésen az északírek egyenrangú ellenfelei voltak a nagyobb nevekből álló pirosaknak, sőt, az első játékrészben többet kezdeményezett és dominálta a találkozót.

A második félidőben kiegyenlítettebb lett a játék, de helyzeteket továbbra sem igazán tudtak kidolgozni a csapatok, majd jött a 75. perc és egy Gareth Bale megindulás, aminek a végén McAuley szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába juttatta a labdát. 

A hátralévő időben az északírek mindent megpróbáltak, de hiába volt fent egyszerre öt támadószellemű játékos, az eredmény már nem változott, így ebből a párharcból Wales jutott be a negyeddöntőbe.

Az elődöntőbe jutásért a Magyarország - Belgium mérkőzés győztesével játszanak a walesiek. Nem túlzás azt állítani: ha a vasárnapi meccset sikerrel vesszük, a negyeddöntőben komoly esélyeink lesznek a továbbjutásra.

[1695457] 2016-06-25 18:00:00 Wales - Észak-Írországx
[1695457] 2016-06-25 18:00:00 Wales - Észak-Írországx;