Nemzetek Ligája

Haalandék ellen fogadunk az NL-ben

  • varin

Az északírek otthon underdogok, de a túl sokat remiző norvégok ellen egy pont összejöhet.

Pikáns kis összecsapásra van kilátás két "északi" csapat között, Belfastba a norvég együttes látogat. A Vikingek hazai vereséggel kezdtek, ám ha valahol, hát az északíreknél nem mehetnek biztosra a győzelmet illetően, noha favoritnak számítanak a bukiknál.

{"headTitle":"Észak-Írország-Norvégia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-09-07 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Észak-Írország","odds":"3.4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"2.95","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"},{"eventTitle":"Norvégia","odds":"2.35","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"}]}

Nem is kérdés, hogy a szebb eredményt Ian Baraclough fiai érték el, hiszen Romániában úgy remiztek, hogy 50 percet emberhátrányban futballoztak és az egyenlítés végül a 86. percben jött össze számukra. Jó pár éve már, hogy az északírek felkerültek Európa futballtérképére, a 2016-os Eb meghozta nekik a nagy kiugrást és ugyan a 2020-as selejtezőcsoportban elbuktak, azért a német-holland kettős ellen nem szégyen a harmadik hely.

Ami a nemrég kinevezett szakvezető keretét illeti, a rutinos nevek most sem hiányoznak a legénységből, habár azt azért megjósolhatjuk, hogy a válogatott magját alkotó Lafferty-Davis-McGinn-Jonny Evans-McGovern bandának nincs már igazán sok lehetősége nagyot villantani, hiszen igencsak kiöregedőben van a csapat.

A norvégoknál talán éppen ellenkező a helyzet, a keret tele van fiatalokkal, 30 éven felül csak Jarstein kapust és Even Hovlandot találjuk, így Lars Lagerback mester nyugodtan gondolkozhat hosszútávon.

Hiányzók viszont bőségesen akadnak a vendégeknél, elég ha csak Ödegaardra gondolunk, de valószínűleg Alexander Sorloth is bekerül a csapatba a válogatott gólvadászának számító Joshua King helyett. Az viszont nem is kérdés, hogy az ő csatártársa a dortmundi Erling Haaland lesz, aki az osztrákok ellen megszerezte első válogatottbeli gólját is.

A norvégok - noha 2019 márciusa óta első vereségüket szenvedték el az osztrákok ellen - nem zártak igazán jó sorozatot, hiszen a svédek ellen lemaradtak az Eb-ről. A rengeteg döntetlen nem segítette a dolgukat és igaz, hogy vereséget csak Spanyolországban szenvedtek, a svédeket nem tudták legyűrni.

A felek legutóbb a 2018-as vb selejtezőjében estek egymásnak, akkor oda-vissza nullázott az aktuálisan pályaválasztó csapat. Olyan nagy gólparádéra azért most sem számíthatunk, amelyet az is jelez, hogy a legalább három gólra 2.80-szoros szorzót fizet a bukméker, míg a BTS 2.20-szoros pénzt érne.

Fogadási szempontból nem egyszerű mérkőzés, mi közelebb is gondoljuk egymáshoz a szorzókat, így azt javasoljuk, egy kis apróval támogassuk meg a hazai pontszerzést.

{"headTitle":"Észak-Írország-Norvégia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-09-07 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Észak-Írország vagy Döntetlen","odds":"1.58","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"}]}
[3287093] 2020-09-07 20:45:00 Észak-Írország - Norvégiax;