EURO 2016

Eldőlt, a legjobb tizenhat között a magyar válogatott

Befejeződtek a küzdelmek a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjában. A németek győzelmével biztossá vált az is, hogy hazánk válogatottja a legjobb tizenhat között folytathatja az Eb-n.

Miután Németország a papírformának megfelelően 1-0-ra legyőzte Észak-Írországot, eldőlt, hogy Magyarország is továbbjut a legjobb tizenhat együttes közé. Mint ismert, csoportonként az első két helyezett válogatott mellett a legjobb négy csoportharmadik is a nyolcaddöntőben folytathatja. Mivel a mieink eddig két meccsen négy pontot szereztek, a legrosszabb esetben is harmadik helyen zárnak az F-csoportban. Az északírek vereségével az is eldőlt, hogy az albánok mellett a brit együttes is három ponttal végzett csoportja harmadik helyén, így ennél a két válogatottnál már biztosan jobbak vagyunk az összevetésben. Azaz a további eredményektől függetlenül még legalább két mérkőzést játszhat nemzeti csapatunk az Eb-n. 

A német válogatott egyébként végig dominált a találkozón, sorra dolgozták, majd hagyták ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket Götzéék. Mario Gomeznek az első félidőben sikerült mattolnia az egyébként jól védő McGovernt, azonban további találat nem született a mérkőzésen.

A csoport másik találkozóján Jakub Blaszczykowski 54. percben lőtt góljával Lengyelország 1-0-ra győzte le a darabjaira esett ukrán válogatottat.

 

Van egy jó szelvényed? 

Töltsd fel a Tippics-be, most különösen megéri! A Portugália elleni Eb-meccsünket tartalmazó nyertes szelvény egy magyar válogatott mezt érhet. A részletekért látogass el a Tippics oldalára!

Jól járt, aki ezúttal is velünk tartott, ugyanis a mérkőzés előtt a papírforma eredményeknek szavaztunk bizalmat, a két esélyes győzelme kombiban 2.54-szoros oddsot ért a    -n.

A csoportban a németek jobb gólkülönbségüknek köszönhetően zártak az élen, a lengyelek a második helyen jutottak tovább, míg az észak-írek a harmadik helyen végeztek, és további sorsuk a többi csoport eredményeitől függ.

2016-06-21;50
161806