EURO 2020

1,62-ért nyeretjük a már kijutott Nationalelfet

  • gb1

A C-csoport zárófordulójában is csak egy kérdés maradt. Vajon Németország vagy Hollandia végez az élen?

Örömfoci vagy szenvedés lesz az utolsó meccs? fotó: Twitter

Joachim Löw fiai szombaton már bebiztosították Eb-részvételüket, de tét azért maradt az utolsó, Észak-Írország elleni összecsapásra is. A képlet egyszerű, győzelem esetén biztosan a C jelű ötös tetején végeznek, az pedig lássuk be, bombameglepetés lenne, ha nem így alakulna. Mellesleg, ha a Hollandok nem verik Észtországot, akkor Werneréknek sem lenne kötelező a három pont, de ebben a fogatókönyveben túl sok a 'ha', így nem is érdemes vele foglalkozni.

{"headTitle":"Németország-Észak-Írország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-19 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Németország","odds":"1.16","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"8.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Észak-Írország","odds":"19.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Joachim Löw megfiatalított együttese jól vizsgázott a selejtezőkön, hiszen 6/7 találkozót megnyert és 24 lőtt gólja mellé csak 6 kapott társult, amiből 4-et a hollandok vertek be még szeptemberben, Hamburgban. Úgy tűnik tehát, hogy sikerült megújulniuk a 2018-as vb-kudarcot követően és bőven akadnak önbizalomra okot adó tényezők a csapatnál. 

Egyrészt komoly előrelépést sikerült a védelemben eszközölni - az utóbbi 7 meccsükből 5 alkalommal megúszták kapott gól nélkül, míg az azt megelőző 2/15 összecsapásukon alakult ilyen eredmény. A győzelmek is lényegesen könnyebben jönnek, mint a selejtezőket megelőző periódusban, de keddi ellenfelük elleni múltbeli eredményeik is Wernerék sikerét vetítik előre.

A felállásokat tekintve kisebb blama, hogy Süle hosszú időre kiesett a védelemből, így a Ginter-Tah duó várható Ter Stegen elé. Can eltiltása után visszatér és szintén a pályára várható, a sérültek közt pedig még Reus és Havertz foglal helyet. A vendégeknél csak a balbekk, Jamal Lewis esett ki, aki kisebb térdsérülést szedett össze.

[2942109] 2019-11-19 20:45:00 Németország - Észak-Írországx

Az észak-írek remekül kezdték a selejtezősorozatot, hiszen négy forduló után a maximális 12 ponttal álltak, ám a neheze csak utána következett. Az előzetesek alapján első két helyre várt Hollandia és Németország a végére maradt nekik és ahogy várható volt, nem is bírtak el a két gigásszal.

Érdekessé tehették volna keddi játéknapot, ha Hollandia ellen értékesítik a Joel Veltmann kezezéséért jogosan megítélt büntetőt és esetleg bezsákolják a három pontot, ám ez végül nem jött össze, ahogyan a győzelem sem. A tizenegyest is beleértve mondjuk az egész meccsen nem volt egyetlen kapura tartó lövésük sem. 

A közvetlen kijutás tehát már nem jöhet össze a szigetországi csapatnak, de még nincs minden veszve, hiszen a playoffban bérelt helyük van. Michael O'Neill mester mondjuk elhagyja majd a csapatot, hiszen megegyezett a Stoke Cityvel, de kétségkívül sikerrel akarja zárni karrierjének ezt a szakaszát. Ne feledjük, hogy a csapat a 2016-os Eb-n a legjobb 16-ig menetelt, tehát a rájátszásban is valódi esélyük lesz arra, hogy zsinórban másodszor jussanak ki a kontinensviadalra.

Na, de térjünk vissza a jelenbe. Tét ide, vagy oda, szerintünk mindössze az a kérdés, hogy a német győzelmét underrel vagy overrel érdemesebb párosítani. Ami biztos, hogy a támadósora az igazi erőssége a Nationalelfnek, így joggal várhatunk gólokat tőlük ezúttal is. Ha ezt még kiegészítjük azzal, hogy az észak-írek az összes idegenbeli selejtezőn betaláltak, akkor inkább az overt látjuk logikus döntésnek a német siker mellé.

{"headTitle":"Németország-Észak-Írország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-19 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fogadáskészítő - Németország nyer + 2 gól fölött","odds":"1.62","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[2942109] 2019-11-19 20:45:00 Németország - Észak-Írországx;