Foci-vb 2018

Paradox módon éri meg fogadni erre a meccsre

Svájcot juttatnánk tovább, de az első meccsen ellenük éri meg fogadni Belfastban.

   
Észak-Írország Döntetlen Svájc
3.55 3.00 2.15

Kétségtelenül rendkívül izgalmasnak ígérkezik Észak-Írország és Svájc pótselejtezője a világbajnokságért, melynek első mérkőzésére csütörtökön este Belfastban kerül sor. Habár úgy véljük, a svájciak kvalifikálják magukat Oroszországba, véleményünk szerint erre nem a mai 90 perc ad majd választ, sőt...

Észak-Írország ugyanis 2013 márciusa óta parádézik hazai pályán. Mindössze négy meccset veszítettek el otthon Laffertyék, ám mind Portugália, mind Horvátország, mind Németország (két alkalommal) talán erősebb csapatnak nevezhető, mint a helvétek. A Belfastban parádésan védekező északírek lenullázták a cseheket, a norvégokat, a szlovénokat és az oroszokat is, de 2015-ben mi magunk is érezhettük, milyen nehéz dolga van bárkinek a brutálisat fejlődő csapat ellen idegenben.

[2654252] 2017-11-09 20:45:00 Észak-Írország - Svájcx

Az északír csapatra az elmúlt években az állandóság volt jellemző, amelyet nem csak az jelez, hogy Michael O'Neil már hat éve vezeti a csapatot. A keret tele van sokat megélt öregekkel, elég csak a már emlegetett Lafferty vagy Caroll, esetleg Hughes és McAuley nevét megemlíteni. Több futballistának a keretből biztosan ez lehet az utolsó világbajnoksága, Európa egyik legidősebb átlagéletkorú csapatáról van szó, amely kemény munkával jutott el ilyen magasságokba.

"Láttuk, az Európa-bajnokság milyen élményeket és hangulatot vitt az országba, már csak emiatt is szeretnénk kijutni a vb-re. Sok mindenen vagyunk túl, sok jó és rossz élményünk volt, de nem bánunk semmit. Óriási siker lenne, ha legyőznénk Svájcot.

Ellenfelünk kilenc meccset nyert, mégsem jutott ki egyenes ágon. Tapasztalt, erős csapat, nagyon kell figyelnünk a támadójátékukra" - nyilatkozta O'Neil, rávilágítva, hogy az északír válogatott a magyarokhoz hasonlóan 31 éve nem volt ott a világbajnokságon.

Fotó: Eastern Daily Express

Svájcról sajnos sok mindent tudhatunk mi magyarok is, hiszen Xhakáék két győzelemmel lépték le a mieinket a selejtezősorozat során, ám a Portugáliában elszenvedett vereség pótselejtezőt jelentett számukra, így hiába a 27 pont, a helvétek bosszankodhattak a luzitánok miatt. Vladimir Petkovic fiai mindazonáltal nagyon meggyőzőek voltak végig a selejtezők során és talán még a portugáliai misszión sem hasaltak volna el, ha nincs Djourou balszerencsés öngólja.

A hazaiaknál fontosabb hiányzó nincs, a vendégektől viszont kidőlt az említett Johan Djourou, valamint Valon Behrami is, akik azért szerepet kaphatnának Belfastban.

A számok egyértelműen rávilágítanak a két csapat erősségére, Észak-Írország hét selejtezőt is lehozott kapott gól nélkül, míg Svájc esetében ez a szám hat. Természetesen a 2004-ben elért 0-0-ból nem lehet kiindulni, de mi erre a végeredményre szavazunk ezúttal is.

Ez az a mérkőzés, ahol ugyanis látatlanban mindkét fél aláírná a 0-0-t a kezdés előtt.

A svájciaknak nem kellene különösebben félniük, hazai pályán bombaerősek, míg az északírek bízhatnának egy szerzett gólban idegenben is. Nem kizárt, hogy végül egyetlen gól dönt a győztes kilétéről, a 2.10-es szorzó elgondolkodtató arra, hogy nem lesz két gól, abba azonban korántsem vagyunk biztosak, hogy azt az egyet nem az északírek lövik.

Tippek a mérkőzésre
Ha tutira mennél Nem szerez mindkét csapat gólt @1.50
Ha kicsit kockáztatni akarsz 1.5 gól alatt @2.10
Ha szereted a merész tippeket 0.5 gól alatt @5.25
Ha kell egy kis őrület Észak-Írország nyer 1-0-ra @7.25
[2654252] 2017-11-09 20:45:00 Észak-Írország - Svájcx;