Angol foci

Ha Wenger gáz, mit mondjon Klopp és Mourinho?

Az Arsenal mesterének statisztikái jobbak, mint akár Kloppé, akár Mourinhóé. Legalábbis az elmúlt években.

Öt forduló elteltével továbbra is az alsóházban találjuk az Arsenal együttesét, amely hétvégén elfogadható játékkal ikszelt a Stamford Bridge-en. A szurkolók a gyér szereplés miatt folyamatosan ekézik Arséne Wenger mestert, ám a soha nem hazudó statisztikákat megnézve azt láthatjuk, ha Wenger teljesítménye kevés, akkor Jürgen Klopp és José Mourinho számai főleg gyengék.

Fotó: Sky Sports

A Sky Sports ugyanis összeszedte az öt topliga elmúlt száz bajnoki mérkőzéseinek teljesítményét, amely alapján Antonio Conte vezeti a listát, aki a Juventusnál és a Chelsea-nél is sorra nyerte mérkőzéseit, átlagosan 2,47 pontot gyűjtve.

Zinedine Zidane, a Real Madrid trénere ugyan nem szerepel a listán, mivel csupán 62 bajnokija van, de pontátlagban 2,48-cal Conte előtt áll.

Arséne Wengert a lista hatodik helyén találjuk 197 ponttal, amellyel holtversenyben áll Mauricio Pochettinóval, lényegesen megelőzi azonban José Mourinhót és Jürgen Kloppot.

Pedig a német tréner esetében még néhány dortmundi találkozó is belefért a 100 bajnokiba, míg a Special One-nak a Chelsea-nél elért eredményei színesítik a mérleget.

Szeptember közepéhez érve a Premier League "sack race"-t Slaven Bilic, a West Ham mestere vezeti továbbra is, a bukik sem Klopp, sem Mourinho vagy Wenger menesztésére nem látnak reális esélyt.

Melyik edzőt rúgják ki legközelebb a PL-ből?
Slaven Bilic (West Ham) 2.85
Ronald Koeman (Everton) 3.20
Mauricio Pellegrino (Southampton) 9.00
Rafa Benítez (Newcastle) 15.00
...  
Arséne Wenger (Arsenal) 21.00
Antonio Conte (Chelsea) 34.00
José Mourinho (Manchester United) 101.00