Bajnokok Ligája

Mourinho ismét megmutatta, hogy miért ő a legmegosztóbb edző

José Mourinhót nem igazán izgatta fel a kiesés és szerinte sürgősen túl kell tenniük magukat a keddi BL-kudarcon. Azért volt egy beszólása is.

Mou pikírt válaszokat adott a sajtónak ezzel próbálva leplezni csalódottságát. fotó:bbc.co.uk

A Manchester United a három hete lejátszott sevillai 0-0 után kedden este fogadta Angliában az andalúz csapatot. A portugál tréner és csapata azonban csúnyán ráfizetett kivárásra játszó, védekezőbb felfogású taktikájával és végül az Álmok Színházában 2-1-es vereséget szenvedtek a csereként beállt Ben Yedder duplájának köszönhetően. 

A Sevilla győzelmét átlagosan @5.70-ért, továbbjutásukat @2.80-ért mérték a bukik, a pontos végeredményt eltalálók pedig @17-18-szoros pénznek örülhettek

Ez természetesen a kiesésüket eredményezte, Mourinho azonban meglepően semleges és egyben pofátlan nyilatkozatban fogalmazta meg gondolatait a BT Sport kamerái előtt.

Ami a Vörös Ördögök szurkolóinál leginkább kiverhette a biztosítékot, hogy Mou azzal élcelődött, hogy már kétszer ült úgy a MU sajtószobájában, hogy ő ejtette ki a csapatot.

Kétszer ültem már korábban ebben a székben és a mind a kétszer kiejtettem a Manchester Unitedet a saját pályáján. Egyszer a Porto edzőjeként egyszer pedig a Real Madrid élén szóval nem hiszem, hogy ez újdonságként hat most a klubnak.

- hangzott a nem mindennapi kifogás a szakembertől, aki aztán kicsit visszavett arcából és lenyomta a hagyományosan semmitmondó mondandóját.

A második Sevilla gól után lehetetlen helyzetbe kerültünk

"Úgy gondolom, hogy egy ilyen meccsen az első gól mindig kulcsfontosságú - nem csak az odavágó eredménye miatt, hanem mivel egy kieséses BL-párharcról van szó. Az első perctől fogva agresszíven és intenzíven akartunk játszani és láttam hasonlóságokat a Liverpool elleni teljesítményünkkel. Aztán sajnos nem sikerült betalálnunk a Sevilla pedig sikeresen tartotta és magabiztosan járatta a labdát, eldugták előlünk és így irányítani tudták a meccset. A második félidőben már több helyzetünk volt, veszélyesek voltunk a tizenhatosukon belül. Aztán megszerezték a vezetést attól kezdve pedig minden sokkal érzelmesebbé és nehezebbé vált, aztán jött a második miután szinte lehetetlen helyzetbe kerültünk."

A statisztikák hiába támasztották alá a MU sikerét, hiszen a Bajnokok Ligája történetében a 0-0-s első legeket követően 70%-ban (21/30) ment tovább a visszavágót otthon játszó csapat.

Ráadásul ha hozzátesszük, hogy a Premier League-ezüstre hajtó gárda fogadta a La Ligában hatodik helyen álló- a BL-helyekről szinte biztosan lecsúszó együttest, úgy még cikibb lehet a kudarc az angoloknak.

Nagyon nehéz volt, de a játékosok hozzáállását rendben találtam

"Ez egy piszok nehéz meccs volt egy jó csapat ellen. Az első gól pszichológiailag kifejezett fontos volt, főleg hogy a csapatom próbálkozott, de nem nekik jött össze. Az első félidőben minden a kezünkben tartottunk, de a Sevillának is tökéletesen megfelelt a 0-0 ahogy haladt előre a találkozó. 

Már hétfőn megmondtam a sajtónak, hogy ezt fogják csinálni - hagyják csordogálni a meccset amíg elérünk a kritikusan veszélyes szakaszba és ott szerzik meg a vezetést. 

A kevés hátralévő idő miatt utána már nagyon nehéz volt. Mindezek ellenére voltak jó szituációink, azt azonban nem mondanám, hogy kontroll alatt tartottuk a meccset, hiszen az ellenfél tette ezt."

Örülök a játékosok bánatának

"Természetesen mindenki szomorú, de én mondtam a játékosaimnak, hogy örülök a bánatuknak. Tényleg nagyon örülök neki, ebből tanulnak. De sok idő nincs szomorkodni, hiszen szombaton újabb fontos meccsünk lesz.

Gyorsan tovább kell lépnünk és a FA-kupa megnyerése és a top 4-ben való finisre koncentrálnunk.

Sajnos a fantasztikus formában lévő Tottenhamnek is ez a célja. A Liverpool kiesett az FA-kupából de a BL-ben még versenyben van - ilyen az élet. Veszítettünk, de holnap egy újabb nap jön, nincs idő a drámázásra."


Pogba és társai szombaton a Brightont fogadják a FA-kupában, hibázásra ezúttal sem lesz lehetőség - továbbjutásukra @1.10-et fizet a  

[2723652] 2018-03-17 20:45:00 Manchester United - Brighton & Hove Albionx;