Nemzetközi foci

Mourinho szerint nem kap elég pénzt játékosokra

  • gb1

A United trénere aggódik, hogy a PSG elhalássza az orra elől legújabb kiszemeltjét, Ryan Sessegnont. De ki ez a srác?

Mióta aláírt a Manchester Unitedhez, a Chelsea-nél és a Real Madridnál is megfordult portugál edző kétszer is megdöntötte a klub átigazolási rekordját - Paul Pogba és Romelu Lukaku megszerzése 170 millió fontba fájt a klubnak, de ezen kívül elköltött még nagyjából 145 milliót (Matic, Mkhitaryan, Bailly, Lindelöf). 

Mou mindig talál valamit, amibe beleköthet. fotó: archív

Az nem kérdés, hogy az erősítések által Josénak sikerült fejlődést produkálni elődjéhez, Louis van Gaalhoz képest - aki mellesleg folyamatosan beszólogat neki -, azonban még mindig nyomás alatt érzi magát, és angol lapinformációk szerint főleg azért, mert kevesli a pénzt amit igazolásra kap.

Az nyilvánvaló, hogy a Vörös Ördögök szélsőhátvéd szekciója vérfrissítésre szorul, hiszen a szélsőből visszalépett Ashley Young és a 32 éves Antonio Valencia jelenleg az első számú opciók, Luke Shaw pedig kegyvesztett lett a portugálnál. Mou a hírek alapján azonban komoly konkurenciát kapott a legújabb kiszemeltjéért folytatott harcban.

Az arabok által pénzelt Paris Saint-Germain ugyanis hivatalosan is beszállt a versenybe a 17 éves fullhami csodagyerekért, Ryan Sessegnonért. A francia óriás elszántan küzd, hogy a Manchester United és Tottenham által egyaránt kinézett játékost elhalássza Angliából, akinek az ára már most meghaladhatja a 30 millió fontot.

Sessegnont az egyik legnagyobb angol tehetségnek tartják és fiatal kora ellenére már 52-szer lépett pályára a Fullham színeiben a Chamionshipben. 

Kelendőségét tudása mellett a pozíciójának is köszönheti, hiszen összetettsége miatt a szélső-bekk poszt a modern futball egyik legfontosabb részelemé vált, és a támadókkal ellentétben itt nem tolonganak a kiválóságok. Jól mutatja aktív részvételét a támadásokban, hogy az idei kiírásban 26 meccsen már 7 gólnál és 4 gólpassznál jár csapatában.

A 2000-es születésű játékos már 16-évesen is betalált a Fullhamben. fotó: standard.co.uk

A Tottenham már nyáron vinni akarta Sessegnont, aki végül a maradás mellett döntött és hosszabbított a Fullhammel, ami valószínűleg az ő korában a legokosabb döntés, amennyiben folyamatos játéklehetőset szeretne. Ami viszont bizonyos, hogy hamarosan valamelyik gigásznál fog feltűnni, és fényes jövő áll előtte.

Csapata legközelebb szombaton az FA-kupában szerepel és az élvonalbeli Southampton gárdáját látja vendégül.

1x2    
Fullham Döntetlen Southampton
2.70 3.30 2.30