Átigazolás

Komplett védőpárost venne Milánóból Mourinho

A portugál mester Manchesterbe csábítaná az AC Milan két belső védőjét.

Úgy tűnik, José Mourinho a világbajnokság alatt sem tétlenkedik, a Manchester United szakvezetője folyamatosan csapata megerősítésén dolgozik. A Vörös Ördögök a jobboldali bekk, Diogo Dalot, valamint a középső középpályás, Fred után a védelem közepét szeretnék stabilizálni, az erre kiszemelt két játékos pedig igencsak jól ismeri egymást, hiszen klubtársak az AC Milanban.

Fotó: Planeta Milan

Azt már hosszú hetek óta lehet olvasni a sportsajtóban, hogy a United élénk érdeklődést mutat Leonardo Bonucci iránt, ám az viszonylag új keletű, hogy állítólag Alessio Romagnoliért is befutott egy ajánlat. Mint arról az Il Corriere dello Sport és a Calciomercato beszámol, Mourinho kész lett volna 50 millió eurót letenni az asztalra a milánóiak tehetséges bekkjéért, ám ezidáig a felek nem tudtak megegyezni.

Az viszont már közel sem egyértelmű, hogy a Romagnoliért való érdeklődés azt jelenti-e, hogy Mou lemondott Bonucciról, aki egyébként többször is kijelentette, beteg kisfia miatt nemigen szeretné elhagyni Itáliát.

Korántsem lehet véletlen egyébként, hogy Manchesterben élénken érdeklődnek a Milan-játékosok iránt, hiszen a klubot a pénzügyi fair play megsértése miatt kizárták egy évre a nemzetközi kupasorozatokból, így a csapat az Európa Liga-indulást is elbukta.

A Bonucci-Romagolni páros nem akármilyen évet tudhat maga mögött, hiszen első évükben kiváló duót alkottak, amelynek vastagon köszönhet a Milan nemzetközi kupaindulása. És hogy mennyit is számít Romagnoli ennek a csapatnak, arról a WhoScored statisztikája igen sokat elárul.

A portugál mesternek tehát nem lesz könnyű dolga, ha bármelyik játékost is el akarja mozdítani az olasz iparvárosból, igaz, jelenleg azért a Manchester United meze lényegesen vonzóbbnak tűnik, mint az olasz középcsapat AC Milané.

Melyik csapat nyeri az olasz bajnoki címet?
Juventus 1.66
Napoli 4.50
Roma 7.00
Internazionale 11.00
AC Milan 17.00