Premier League

Utolsó klasszikusára készül Wenger

Az Arsenal kispadjáról nyáron távozó Arséne Wenger utoljára vezeti csatába az Ágyúsokat a Manchester United ellen.

Utolsó klasszikusára készül Wenger. - Fotó: Twitter

Elérkezett ez is, utoljára rendeznek Manchester United-Arsenal rangadót Arséne Wengerrel, köszönhetően annak, hogy a francia mester nyáron feláll a londoniak kispadjáról. Noha ezeket a klasszikusokat mindig komolyan vette Wenger, az Európa Liga elődöntőjének visszavágója miatt borítékolható, hogy nem a legjobbjaival lép pályára az Arsenal.

1x2    
Manchester United Döntetlen Arsenal
1.40 4.50 6.75

Merthogy az Ágyúsok hiába játszottak bő 80 percet emberelőnyben csütörtökön hazai pályán az Atlético Madrid ellen, a londoni csapatnak végül be kellett érnie 1-1-es döntetlennel. A "gólos remi" pedig egyértelműen a spanyoloknak kedvez, akik hazai pályán a világ bármely csapata ellen képesek kiharcolni ilyen eredményről a továbbjutást.

Ennek, illetve annak köszönhetően, hogy az Ágyúsok biztos, hogy nem érnek oda a Bajnokok Liga indulást jelentő helyek egyikére, továbbá szinte az is biztos, hogy a hatodik helyen végeznek a Premier League-ben, ami Európa Liga indulást jelent, egyértelmű, hogy a fővárosiaknál mindenki a jövő heti visszavágóra fókuszál. Egyébként is, Wenger búcsúját megkoronázná egy európai kupadiadal, ami még hiányzik gyűjteményéből.

[2523097] 2018-04-29 17:30:00 Manchester United - Arsenalx;5

Ezzel szemben a Vörös Ördögök győzelmi kényszerben lépnek pályára, hiszen még sikerekre van szükségük ahhoz, hogy megszerezzék az ezüstérmet. Persze a világ akkor sem dőlne össze vasárnap, ha nem győznék le az Arsenalt, hiszen perpillanat három ponttal visznek az egy meccsel többet játszó Liverpoollal szemben.

Ugyanakkor biztosak vagyunk benne, hogy José Mourinho azon lesz, hogy megnyerje utolsó csatáját Wenger ellen, egyébként is a portugál imádja az ilyen meccseket, amire jó példa a városi rivális bajnokká avatásának elnapolása pár héttel korábban.

A hazaiak ráadásul jó formában vannak, hiszen egy hete a Tottenhamet a Wembley-ben győzték le az FA Kupa elődöntőjében, decemberben idegenben, 3-1-re nyertek az Ágyúsok ellen, továbbá számottevő hiányzójuk nem lesz, avagy a United a mérkőzés esélyese.

Mindezt a bukmékerek is érzékeltetik szorzóikkal, hiszen a     a manchesteriekre mindössze 1.40-szeres oddsot kínál, a vendégekre 6.75-szörös, míg a döntetlenre 4.50-szeres szorzón fogadhatunk. Legalább három gólra 1.60-szoros pénzt fizetne ki az állami iroda, míg ha mindkét csapat betalálna, a feltett tétünk 1.80-szorosát kapnánk vissza.

[2523097] 2018-04-29 17:30:00 Manchester United - Arsenalx;
237903