Madridi tenisztorna

Maradt-e még egy bravúrra való a veterán ászkirályban?

  • Cesc18

Grigor Dimitrovnak fel kell kötnie a gatyáját, ha Ivo Karlovic úgy játszik, mint az első mérkőzésén.

Az első kör egyik legbizarrabb meccsét a 38 éves Ivo Karlovic és a spanyol Roberto Bautista-Agut vívta Madridban. Salakon ritkán kerül említésre a veterán horvát, de ezúttal ő szolgáltatta az elmúlt napok egyik legkomolyabb meglepetését.

Azt már többször megénekeltük, hogy a magaslati ritkább levegő miatt a körülmények kedveznek a nagy adogatóknak, ám Karlovic ezt a korábbi években nem igazán tudta meglovagolni. Amióta salakon játszanak a spanyol fővárosban, csupán két győzelmet aratott, ráadásul azok is 2009-hez és 2010-hez köthetőek. 

Most azonban élete egyik legjobb salakos teljesítményét nyújtotta, amelynek természetesen alapja a bomba nagy szervája volt. Összesen 35 ászt rámolt be a spanyolnak és az első szervái után 78%-ban megnyerte a pontokat. De a győzelemhez kellettek a bravúr röpték is, amiből nem egyet bemutatott a mérkőzés alatt. Egyszer sem veszítette el az adogatását, pedig három órán át "gyilkolták" egymást. 

Karlovic a legjobb 32 között a 12. kiemelt Grigor Dimitrovval találkozik, aki úgy érkezett Madridba, hogy előtte március 12-én, Indian Wellsben nyert legutóbb meccset. Sok tornán igaz nem indult azóta, de olyan játékosoktól kapott ki, mint Guido Pella vagy Jan-Lennard Struff. A rossz sorozatát Philipp Kohlschreiber legyőzésével szakította meg, amire még fel is kaphatnánk a fejünket, ám a német sincs élete formájában...

Pokoli meccsre számíthat Dimitrov, ha Karlovic hasonlóan jól teniszezik, mint RBA ellen. Vélhetően azt a teljesítményét nem fogja tudni lemásolni a horvát, de ha ismét ráakad a nagy szervákra - amire azért az ő esetében igen nagy sansz mutatkozik -, akkor szoros szettek dönthetnek. Kérdés persze az is, hogy mennyit vett ki belőle a pályán töltött három óra, ami még úgyis nagyon sok, hogy alapvetően nem egy túl fizikális meccset vívott. 

Grigor Dimitrov Ivo Karlovic
1.28 3.50

Jól ismerik egymást, hiszen ez lesz a hatodik randevújuk. Három meccset játszottak salakon és ezeken összesen négy alkalommal bonyolódtak rövidítésbe. Kicsit meglepő, hogy ennek fényében 1.50-szeres pénzt fizetnek arra, hogy lesz legalább egy tie-break a meccsükön. Első szett játékok száma 10.5-nél több is nagyon csábító 1.90-ért