Roland Garros

Murray "lemészárolhatja" az ászkirályt

Íme a Roland Garros pénteki játéknapjának tutija, lutrija és legnagyobb értékkel kecsegtető tippje a férfi mérkőzésekre.

A hatodik játéknap tutija

Élesedik a helyzet, pénteken már a harmadik körös küzdelmek kerül sor, vagyis a legtöbb párosításban kiemelt kiemelttel harcol a továbbjutásért, tehát egyre nehezebb tutit is választani, főleg, ha azt akarjuk, hogy hozzon is valamit a konyhára. A hatodik játéknapi terítékből a 16. kiemelt Gilles Simon tűnik az egyik legjobb választásnak, aki a 22. helyen rangsorolt Viktor Troickivel csap össze. Az egymás elleni mutatójuk 6-0 a francia javára, de, ami igazán demoralizáló lehet a szerbnek, hogy még szettet sem tudott fogni. Idén Monte-Carlóban találkoztak, ahol 6:3, 6:4-re nyert Simon. Valószínűleg ennél alacsonyabb oddsot kínálnának rá, ha ez előző körben nem egy döntő szettes thrillert játszott volna. Viszont az ő esetében ennek kevésbé van jelentősége, hiszen fizikálisan az egyik legjobb a mezőnyben, egy nap neki elég szokott lenni a regenerálódásra. Játéktudásban nincs ekkora különbség köztük, mint, amit a H2H mutat, ugyanakkor Troickinek abszolút nem fekszik Simon brusztolós kontra tenisze. Az ilyen játékosok ellen türelemre van szükség, ki kell dolgozni a pontokat, ez viszont nem Troicki játéka, és a lassú salak sem segít neki. 

Gilles Simon-Viktor Troicki
Hatharom-tipp: Simon nyer
TippmixPro @ 1.30

A hatodik játéknap legnagyobb értékkel kecsegtető tippje

A sorsolás után úgy nézett ki, hogy Andy Murray járt az egyik legjobban, ami az első heti ellenfeleket illeti, a gyakorlatban azonban minden máshogy sült el, hiszen borzasztóan megszenvedett mindkét eddigi meccsén. Ezt persze nagyban köszönheti magának, elképesztően passzívan, dekoncentráltan játszott, ami ezen a szinten egyszerűen senki ellen nem fér bele. Ha öt szettben is, de túlélte mindkét akadályt, viszont itt az ideje energiát spórolnia. Erre tökéletes ellenfél Ivo Karlovic, aki még Murraynél is nagyobb csatában jutott tovább. Le a kalappal előtte, 37 évesen pokoli nagyot küzdött, de valószínűleg ez fel is emésztette. Kihozta a maximumot ebből a tornából, salakon tőle többet nem lehet várni. Az adogatásai mögött most is sok könnyű pontot szerez, de azért sokkal sebezhetőbbek a szervagémjei. Murraynek papíron gyerekjátéknak kellene lennie a szettenkénti egy bréket összehozni. 6-0 egyébként az egymás elleni mérlegük a brit javára, és az összes meccsüket gyors pályán játszották. Nem valószínű, hogy Karlovic a számára gyenge borításon, egy több, mint négy órás csata után fog nagyot alkotni. Ha nem szenvedett volna meg az első két meccsén Murray, akkor most aligha kapnánk ilyen jó oddsot a 3-0-ás továbbjutására.

Ivo Karlovic-Andy Murray
Hatharom-tipp: Murray 3-0
TippmixPro @ 1.60

A hatodik játéknap lutrija

A nagy sztárok közül a címvédő Stan Wawrinkának jósoljuk a legnehezebb továbblépést. A svájci klasszis a hazai közönség támogatását élvező Jérémy Chardyval találkozik a legjobb 32 között. A 30. kiemelt francia eddig játszi könnyedséggel vette mindkét akadályt, azt pedig tudjuk, ha közel a legjobbjához teljesít, akkor megnehezíteni bárki dolgát megtudja. Az más kérdés, hogy mentálisan nem elég erős a fontos helyzetekhez, de az overhez nincs rá szükség, hogy borítsa a papírformát. Wawrinka egyébként döntő szettes meccset játszott Lukás Rosol ellen, és Taro Danielt is a vártnál nehezebben gyűrte le. Náluk Chardy jobb játékerőt képvisel, főleg Párizsban, hazai pályán, szóval jó esély mutatkozik egy szorosabb derbire. 

Jérémy Chardy-Stan Wawrinka
Hatharom-tipp: 35.5 játék felett
TippmixPro @ 1.75

Aki gondolja megjátszhatja a három tippet kombiban is, ami 3.64-szeres pénzt ér a    nál. Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a tenisz-kibeszélőben, a további tippjeinket pedig keresd a Protipp-rendszerben!