Roland Garros

A melbourne-i rekorderek Párizsban is megmérkőznek

Ivo Karlovic és Horacio Zeballos között 84 játék döntött Ausztráliában, jön egy újabb ötszettes horror?

A 37 éves Ivo Karlovic és az argentin Horacio Zeballos ritkán kerül főszerepbe egy Grand Slam-tornán, az év elején az Australian Openen azonban tettek azért, hogy még jó néhány év múlva is emlegessük majd őket.

Melbourne-ben az első fordulóban néztek farkasszemet egymással, a mérkőzésük pedig nem kevesebb, mint 5 óra 14 percen át tartott. Ez nem számít rekordnak, az viszont igen, hogy 84 játék döntött a győztes kilétéről, ebből 42-t játszottak az utolsó felvonásban. Ennyi gémet tartalmazó derbit nem vívtak még Ausztráliában, amióta 1972-ben bevezették a tie-breaket.

Karlovic 6-7, 3-6, 7-5, 6-2 22-20-ra diadalmaskodott és összesen 75 ászt ütött, ami ugyancsak rekord Melbourne-ben, Joachim Johansson 2015-ös 51 ászos csúcsát adta át a múltnak.

Párizsban most ismét egymásnak feszülnek, miután a veterán horvát az első körben 3-0-ra verte Stefanos Tsitsipast, míg az argentin ugyanilyen arányban múlta felül Adrian Mannarinót.

Hihetetlen mérkőzést játszottunk Ausztráliában. Remélem ez most nem lesz olyan hosszú, de ha mégis, akkor készen állok a harcra - mondta Karlovic.

A borítás ezúttal inkább Zeballosnak kedvez, ám Karlovic bomba adogatásait salakon sem egyszerű kezelni. Igazából hasonló ki-ki meccsnek ígérkezik ez is, meglepő lenne ha bármelyikük három szettben képes lenni elintézni a másikat. 

Játékszám    
44.5 felett 44.5 alatt
1.80 1.80

Ennek megfelelően a bukmékerek pokoli magas, 44.5-ös line-t dobtak piacra, ami azt jelenti, hogy minimum négy szettet várnak. Ez pont az az érték, aminél sem overre, sem underre nem éri meg fogadni. Salak ide, salak oda, meglepő lenne, ha nem játszanának tie-breakes szettet, ez az opció 7.50-szeres pénzzel kecsegtet.