Tenisz

Pályán az ászok

A Sanghaj Masters szerdai játéknapján a második körös küzdelmekre kerül sor, néhány derbit górcső alá vettünk.

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Néhány második körös találkozó már kedden lezajlott, pályára lépett többek között a címvédő Roger Federer is, aki óriási meglepetésre döntő szettben kikapott a világranglista-70. Albert Ramos-Vinolas ellen - közel 20-szoros pénzt fizettek a spanyol továbbjutására.

Ezzel az alsó ágon megnyílt az út Rafael Nadal előtt, nem lesz azonban könnyű dolga még így sem a mallorcai klasszisnak, hiszen a 32 között az ászgyáros Ivo Karlovic lesz az ellenfele. Nadal soha nem kapott még ki a 211 centis horvát óriástól, ám legutóbb 2011-ben találkoztak, amikor a hispán még karrierje csúcsán volt. Most sokkal jobb esélye van Karlovicnak a továbbjutásra, főleg, hogy várhatóan rövidítésben dőlnek majd el a szettek, ott pedig "Rafa" idén sebezhető. A korábbi négy meccsükön egyébként öt tie-breakes szettet játszottak, melyből hármat a horvát nyert. 

Ki jut tovább? - a   szorzói.
Rafael Nadal (8) Ivo Karlovic
TippmixPro @ 1.40 TippmixPro @ 2.55

A nagyágyúk közül az ázsiai szezont Tokióban tornagyőzelemmel kezdő Stan Wawrinkát is a tábla második dekádjában találjuk. A Roland Garros-címvédő svájcinak sem lesz egyszerű feladata, a teljesen kiszámíthatatlan Viktor Troickit kapta. A szerb játékos elég sok gyanús eredményt produkált Wimbledon óta, de Pekingben megmutatta Milos Raonic ellen, hogy nagy hiba őt leírni. Nem lennénk meglepve, ha ismét a szebbik arcát húzná elő...Érdekes mérkőzés lesz, kemény pályán nem találkoztak még korábban.

Ki jut tovább? - a   szorzói.
Viktor Troicki Stan Wawrinka (4)
TippmixPro @ 3.65 TippmixPro @ 1.20

A felső ágon még mindenki versenyben van, aki számít. A világelső Novak Djokovics ott folytatja, ahol Amerikában abbahagyta. Pekingben hatodik alkalommal is elhódította a trófeát, és valami hihetetlen verést osztott ki a mezőnynek. Nem úgy tűnik, mint aki lassítani akar, bár miért is tenné, a Távol-Kelet az elmúlt években az ő felségterülete volt. Amióta tornát rendeznek Sanghajban, azóta mindig eljutott legalább az elődöntőig, aligha most fog ez megszakadni. Az első áldozata a szlovák Martin Klizan lehet. 

Ki jut tovább? - a   szorzói.
Novak Djokovics (1) Martin Klizan
TippmixPro @ 1.01 TippmixPro @ 8.50

Federer kieséséből Andy Murray is profitálhat, aki a legfrissebb ranglistán már megelőzte a svájci legendát, most pedig egy kisebb előnyre is szert tehet vele szemben. Ennek a jövő évi Australian Open szempontjából van jelentősége, mármint, hogy melyikük kaparintja meg Djokovics mögött a második helyet. Murraynek elég jól szokott menni Ázsiában, a Sanghaj Masterst kétszer is megnyerte. Az amerikai Steve Johnson ellen kezd, természetesen toronymagas favorit, viszont érdemes óvatosnak lenni, Rogerhez hasonlóan ugyanis ő sem indult az eddigi távol-keleti versenyeken. 

Ki jut tovább? - a   szorzói.
Andy Murray (3) Steve Johnson
TippmixPro @ 1.08 TippmixPro @ 5.25