US Open

Kemény meccs előtt Del Potro

Az amerikai nyílt teniszbajnokság hétfő játéknapjának slágermeccse óriási csatát hozhat.

Dominic Thiem-Juan Martín del Potro
Hatharom-tipp: 38.5 játék felett
TippmixPro @ 1.80
Eddig éri meg: 1.75
Tipperősség: 4/10

Hétfőn az alsó ági nyolcaddöntőkkel folytatódik a férfiak küzdelme New Yorkban, vagyis kialakul a negyeddöntős mezőny. A négy mérkőzés közül a legtöbb izgalmat a nyolcadik kiemelt Dominic Thiem és a 2009-es bajnok Juan Martín del Potro összecsapása szolgáltathatja, nyugodtan nevezhetjük ezt a nap slágermeccsének. Ezzel a mérkőzéssel indul egyébként az Arthur Ashe programja, tehát nekik kell a legnagyobb melegben játszaniuk. Bár valószínűleg a zavaróbb inkább a 30-35 km/h-s szél lesz. Hogy ez a játékukat miként befolyásolja, azt nehéz megjósolni, talán inkább az osztráknak jelenthet ez hátrányt, aki több pörgetéssel operál. 

A bukmékerek egyértelmű favoritnak hozták ki az argentin klasszist, ami érthető, hiszen meggyőzőbb teljesítményt nyújtott eddig a tornán, mint Thiem. Nem veszített játszmát, ami kulcsfontosságú, fizikálisan ugyanis csak így van esélye végigbírni a két hetet. Az osztrák lábában már benne van egy öt és egy négy játszmás derbi, de nem valószínű, hogy ez hátráltatni fogja ezen a meccsen. Nagy hiba lenne őt leírni, mert voltak jó periódusai az eddigi meccsein, inkább a kiegyensúlyozottság, a stabil jó teljesítményt hiányzik nála. 

Ki jut tovább?
Dominic Thiem Juan Martín del Potro
TippmixPro @ 2.75 TippmixPro @ 1.35

Taktikailag is egy érdekes meccs lesz, az egyértelmű, hogy del Potrónak a fonákja sebezhető, ezt próbálta kihasználni David Ferrer is. Várhatóan Thiem is a legtöbbet arra az oldalra fog ütni, ahonnan vagy egy gyenge nyesést, vagy egy gyenge pörgetett fonákot fog kapni, amiből tovább építkezhet. Persze nem kell félteni a dél-amerikait sem, a tenyerese félelmetes, és amikor csak lehet, akkor fonák helyett inkább a kifarolós tenyerest húzza meg. 

Nem valószínű, hogy könnyen elbírnak majd egymással, hullámzásokat várunk mindkét féltől. Hol egyiküknek, hol másikuknak lehet jobb periódusa, és így szépen elmehetnek öt szettig. Küzdeni mindketten nagyon tudnak, a meleg-szeles időben nehéz lesz végig koncentráltnak maradni, és hát a legfontosabb, két nagyon jó játékos feszül egymásnak, tehát tényleg minden adott ahhoz, hogy egy jó meccset lássunk.

Thiem és Del Potro egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2016 Madrid Salak Del Potro 7:6, 6:3

Del Potróékon kívül pályára lép még hétfőn a harmadik kiemelt Stan Wawrinka az ukrán Ilja Marchenko ellen, a hatodik kiemelt Kei Nisikori a horvát Ivo Karlovic ellen, míg az esti programban Andy Murray és Grigor Dimitrov méri össze tudását. Nem érezzük egyik mérkőzésnél sem azt, hogy borulni fog a papírforma, viszont bármelyiknél előfordulhat, hogy az underdog nyer egy vagy két szettet.

Wawrinkára vár a legkönnyebb ellenfél, Marchenko ugyan Nick Kyrgios testén keresztül jutott ide, de az ausztrál 1-2-nél feladta. Van egy jó szervája az ukránnak, ám az kevés lesz, hogy zavarba hozza a svájcit. Még egyszer aligha szeretne bajba kerülni Wawrinka - az előző körben Dan Evans ellen meccslabdát is hárítania kellett -, szóval koncentrált játékot várunk tőle, egy ilyen lehetőséget nem fog elszalasztani, top 50-en kívüli ellenfél egy Grand Slamen a negyeddöntőért.

Nisikori és Murray egyaránt megszenvedhet a továbbjutásért. A japán kiváló fogadó, de alacsony játékos, a horvát órás bivaly szerváival meggyűlik majd a baja, főleg, ha nem összpontosít eléggé. Murray és Dimitrov meccse papíron jónak ígérkezik, de ehhez kelleni fog, hogy a bolgár a legjobbjához közel teljesítsen, a brit pedig hasonlóan máshol járjon fejben, mint Paolo Lorenzi ellen...

Hétfői férfi mérkőzések - a    szorzói
Párosítás Oddsok
Ilja Marchenko-Stan Wawrinka 5.75 1.07
Kei Nisikori-Ivo Karlovic 1.18 3.75
Grigor Dimitov-Andy Murray 4.80 1.10