Angol foci

Az nem taktikta, hogy rúgjuk szét a másik lábát - Conte

A Chelsea olasz trénere szerint csoda, hogy Eden Hazard nem sérült meg a Manchester United ellen.

Hétfő este egy nem túl mozgalmas 90 perc során a Chelsea egy góllal felülmúlta a tartalékos Manchester Unitedet az FA Kupa negyeddöntőjében. Habár a különbség minimális volt, José Mourinho csapatának nem volt reális esélye a Stamford Bridge-en, hiszen 27%-os labdabirtoklás mellett mindössze egyszer találták el Courtois kapuját, ráadásul már az első játékrész hajrájára tíz főre fogyatkoztak André Herrera kiállítása miatt. Az igen frusztráltan játszó, 14 szabálytalanságot elkövető Unitednek Antonio Conte, a Kékek mestere is nekiment.

Fotó: Daily Mail

"Futballozniuk kellett volna nekik is, mert nekünk ez volt a szándékunk. 20-25 percig semmi esélye nem volt Hazard-nak futballozni, csak annyit láttam folyton, hogy rúgdossák őt. Nem vagyok őrült, de folyamatosan az ő faragása ment a pályán. Ugyanakkor minden elismerésem a játékosé, hogy ilyen jól viselte a folyamatos szabálytalanságokat. Nagyon veszélyes dolog, ha valakit megállás nélkül hátulról vágnak fel, ő mégis jól tűrte" - nyilatkozta Conte.

Herrera piros lapja:

A kérdésre, mely szerint a Manchester Unitednek az volt-e a taktikája, hogy kivegyék Hazard-t a játékból, az olasz nem tudott egyértelmű választ adni. "Nem tudom... De ilyen játékstílus nem létezik, ez nem labdarúgás, ez nem lehet egy csapat felfogása! Mindenki láthatta, mi történik. Olykor, ha nagyon tehetséges és képzett játékosok ellen futballozol, megpróbálod megfélemlíteni őket és ez az, amitől a játékvezetőknek védenie kellene a játékosokat" - mondta a tréner.

A Chelsea tehát kiharcolta az elődöntőbe jutást, ahol már azt is tudni, hogy a Tottenhem Hotspur lesz a csapat ellenfele, míg a Manchester City az Arsenallal találkozik a másik ágon. Az elődöntőknek a Wemlbey Stadion ad otthont, miként a finálénak is.

Az elődöntőket megelőzően a leendő bajnok Chelsea a sorozat favoritja, míg a legesélytelenebb az Arsenal, amelyre igen zsíros, 5.50-es oddsért fogadhatunk a nemzetközi bukiknál.

Melyik csapat nyeri az FA Kupát?
Chelsea 2.80
Manchester City 3.00
Tottenham 4.50
Arsenal 5.50