Átigazolás

Conte kikapcsolt telefonja miatt nem jött a gólpasszkirály

Ross Barkley maradt az Evertonnál, pedig a Chelsea, a Tottenham és az Arsenal is udvarolt neki.

Nem nevezhető kirobbanó sikernek a Chelsea nyári átigazolási szezonja. Noha a londoniak szerződtették többek között Álvaro Moratát és Tiemoué Bakayokót, a Kékek hívei inkább elégedetlenségüknek adtak hangot a rendkívül sok elpuskázott játékos miatt. Az utolsó pillanatban is szóba hozott futballisták közül Ross Barkley esetében egy ritkán hallható ok miatt hiúsulhatott meg a klubváltás.

Joey Barton, a Newcastle United és a Manchester City korábbi játékosa ugyanis úgy tudja, az Everton középpályása azért nem szerződött a Chelsea-hez, mert bár a játékos ügynökei folyamatosan hívogatták Antonio Contét, az olasz tréner az utolsó napon kikapcsolta telefonját, így az üzlet lehetősége kútba esett. Hogy ez az olasz mester hanyagsága volt vagy így akarta-e jelezni a 23 éves játékosnak, hogy nem tart rá igényt, az jó kérdés.

Barkley esetében júliusban merült fel először, hogy távozik a liverpooli gárdától, ekkor már Ronald Koeman is úgy nyilatkozott, 100 százalék, hogy csapatot vált az elmúlt két szezonban 16 gólpasszal rendelkező játékos. A Tottenham és Arsenal által is kinézett Barkely azonban súlyos sérülése miatt még hónapokig nem léphet pályára, így nem csoda, hogy végül nem talált magának csapatot és a rehabilitációját az Everton játékosaként kezdi meg.

A londoniak tehát kissé szűkös kerettel és kevés minőségi igazolással vágnak neki az ősznek, ám Eden Hazard, a gárda támadója mégsem aggódik, a belga szerint ütőképes csapatuk lesz így is.

"Nem hiszem, hogy nagyon különböző lesz ez a szezon, mint a tavalyi, még úgy sem, hogy több mérkőzés vár ránk. Megteszünk minden tőlünk telhetőt és mivel igen mély keretünk van, megtehetjük, hogy olykor rotáljuk a játékosokat. A lehető legtöbb trófeát szeretnénk megnyerni, nekem személyesen a Bajnokok Ligája is nagyon fontos, hiszen ez a cím még nincs meg" - nyilatkozta Hazard, aki elmondta, nagyon szeret Contéval dolgozni.

A válogatott szünetet követően a londoni csapat a Leicester City vendége lesz, míg a Bajnokok Ligájában az FK Karabakh lesz Contéék első ellenfele. Előbbi esetben 1.75, utóbbi mérkőzésen pedig 1.10-es szorzóval fogadhatunk a PL-címvédő győzelmére a    -n.